Ssamjang mårtås tålalva grillezett ételekkel

Koreai ssamjang mĂĄrtĂĄs

A ssamjang mĂĄrtĂĄs a koreai konyha egyik alapvetƑ Ă­zesĂ­tƑje, amelyet hagyomĂĄnyosan grillezett hĂșsok Ă©s zöldsĂ©gek mellĂ© kĂ­nĂĄlnak. A gazdag Ă©s csĂ­pƑs Ă­zvilĂĄg a gochujang Ă©s a doenjang tökĂ©letes kombinĂĄciĂłjĂĄnak köszönhetƑ. Ez a mĂĄrtĂĄs a koreai BBQ Ă©lmĂ©ny nĂ©lkĂŒlözhetetlen rĂ©sze, Ă©s otthon is könnyen elkĂ©szĂ­thetƑ. A ssamjang egyszerƱ, mĂ©gis karakteres Ă­zei minden Ă©tkezĂ©st kĂŒlönleges Ă©lmĂ©nnyĂ© varĂĄzsolnak.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 50 g Gochujang (koreai csípƑs szósz)
⭕ 30 g Doenjang (koreai szójabab paszta)
⭕ 15 ml Szezámolaj
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 10 g Friss zöldhagyma
⭕ 10 g Barna cukor
⭕ 5 g Szezámmag
⭕ 10 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy kis tålban keverd össze a gochujangot és a doenjangot, amíg egységes ållagot nem kapsz.

    A gochujang és a doenjang arånyåt ízlés szerint våltoztathatod. Ha enyhébb ízt szeretnél, több doenjangot hasznålj.

    2

    Add hozzå a szezåmolajat, a barna cukrot és a vizet. Alaposan keverd össze.

    A szezĂĄmolaj minƑsĂ©ge nagyban befolyĂĄsolja a mĂĄrtĂĄs Ă­zĂ©t, Ă©rdemes jĂł minƑsĂ©gƱ szezĂĄmolajat hasznĂĄlni.

    3

    Tisztítsd meg és aprítsd fel a fokhagymåt és a zöldhagymåt. Keverd a mårtåshoz.

    A fokhagymåt reszelve is hasznålhatod, ha intenzívebb ízt szeretnél.

    4

    SzĂłrd a tetejĂ©re a pirĂ­tott szezĂĄmmagot tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    A szezĂĄmmagot szĂĄraz serpenyƑben pirĂ­tsd meg, amĂ­g illatos nem lesz. VigyĂĄzz, ne Ă©gesd meg!

    5

    TĂĄlald grillezett hĂșsokhoz, zöldsĂ©gekhez vagy hasznĂĄlhatod salĂĄtĂĄk öntetekĂ©nt.

    KoreĂĄban gyakran tĂĄlaljĂĄk ssamjang mĂĄrtĂĄssal a grillezett hĂșst salĂĄtalevelekbe csomagolva.