Egy kis tálban keverd össze a gochujangot és a doenjangot, amíg egységes állagot nem kapsz.
A gochujang és a doenjang arányát ízlés szerint változtathatod. Ha enyhébb ízt szeretnél, több doenjangot használj.
Add hozzá a szezámolajat, a barna cukrot és a vizet. Alaposan keverd össze.
A szezámolaj minősége nagyban befolyásolja a mártás ízét, érdemes jó minőségű szezámolajat használni.
Tisztítsd meg és aprítsd fel a fokhagymát és a zöldhagymát. Keverd a mártáshoz.
A fokhagymát reszelve is használhatod, ha intenzívebb ízt szeretnél.
Szórd a tetejére a pirított szezámmagot tálalás előtt.
A szezámmagot száraz serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz. Vigyázz, ne égesd meg!
Tálald grillezett húsokhoz, zöldségekhez vagy használhatod saláták önteteként.
Koreában gyakran tálalják ssamjang mártással a grillezett húst salátalevelekbe csomagolva.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.