Kovil Sakkarai Pongal, friss fűszernövényekkel tálalva

Kovil Sakkarai Pongal

A Kovil Sakkarai Pongal egy híres dél-indiai édesség, amelyet főként templomi ünnepeken és vallási szertartások alkalmával készítenek. Ez az étel a pazar rizs és a tej gazdag ízét ötvözi a friss fűszerekkel és a kókuszkrémes textúrával. A sakkarai pongal finom édes desszert, amelynek ízét a fűszeres mandula és a friss curry levelek egészítik ki, így tökéletes étkezés utáni fogás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 csésze Rizs
0.5 csésze Moong dal (sárga lencse)
2 csésze Tej
1 csésze Cukor
3 ek. Ghee (clarified butter)
0.25 csésze Kaszár
2 ek. Szárított kókuszreszelék
1 rúd Fahéj
4 db Zöld kardamom
3 db Szegfűszeg
5 db Friss curry levél
10 g Pista vagy mandula
1 ág Rozmaring levél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a moong dal-t alaposan öblítsd le, majd egy edényben együtt főzd őket vízben, amíg megpuhulnak.

    A rizst és a moong dal-t egyforma arányban kell főzni, hogy a két alapanyag egyenletesen megpuhuljon.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel a ghee-t, majd add hozzá a fahéjat, a kardamomot, szegfűszeget, és a curry levelet. Pirítsd őket egy percig, amíg illatosak nem lesznek.

    A fűszerek pirítása fokozza az aromáikat és segít az ízek intenzívebbé tételében.

    3

    A ghee-ben pirított fűszerekhez add hozzá a száraz kókuszreszeléket, a kaszárt és a mandulát, majd pirítsd őket pár percig.

    A mandula és a kókuszreszelék ropogósra pirítása gazdag textúrát ad a pongalnak.

    4

    Öntsd hozzá a tejjel elkevert cukrot a főtt rizses keverékhez, majd alacsony lángon főzd tovább, amíg az egész keverék jól össze nem áll.

    A tej és a cukor egyenletes eloszlása segít abban, hogy a pongal krémes és gazdag ízű legyen.

    5

    Ha szükséges, adj hozzá még ghee-t, hogy a pongal még ínycsiklandóbb legyen. Keverd össze jól, és főzd pár percig, hogy minden íz összeérjen.

    A ghee extra gazdagságot ad, és még finomabbá teszi a desszertet.

    6

    A kész sakkarai pongalt tálald melegen, és díszítsd friss curry levelekkel.

    A friss curry levelek nemcsak ízt adnak, hanem szép zöld színt is kölcsönöznek az ételnek.