A rizst és a moong dal-t alaposan öblítsd le, majd egy edényben együtt főzd őket vízben, amíg megpuhulnak.
A rizst és a moong dal-t egyforma arányban kell főzni, hogy a két alapanyag egyenletesen megpuhuljon.
Egy serpenyőben melegítsd fel a ghee-t, majd add hozzá a fahéjat, a kardamomot, szegfűszeget, és a curry levelet. Pirítsd őket egy percig, amíg illatosak nem lesznek.
A fűszerek pirítása fokozza az aromáikat és segít az ízek intenzívebbé tételében.
A ghee-ben pirított fűszerekhez add hozzá a száraz kókuszreszeléket, a kaszárt és a mandulát, majd pirítsd őket pár percig.
A mandula és a kókuszreszelék ropogósra pirítása gazdag textúrát ad a pongalnak.
Öntsd hozzá a tejjel elkevert cukrot a főtt rizses keverékhez, majd alacsony lángon főzd tovább, amíg az egész keverék jól össze nem áll.
A tej és a cukor egyenletes eloszlása segít abban, hogy a pongal krémes és gazdag ízű legyen.
Ha szükséges, adj hozzá még ghee-t, hogy a pongal még ínycsiklandóbb legyen. Keverd össze jól, és főzd pár percig, hogy minden íz összeérjen.
A ghee extra gazdagságot ad, és még finomabbá teszi a desszertet.
A kész sakkarai pongalt tálald melegen, és díszítsd friss curry levelekkel.
A friss curry levelek nemcsak ízt adnak, hanem szép zöld színt is kölcsönöznek az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.