A rizst és a mungó babot mosd meg alaposan, majd egy edényben tedd őket a vízhez, és főzd meg közepes lángon. A főzési idő körülbelül 15-20 perc.
Figyelj arra, hogy a víz ne forrjon túl erősen, mert akkor a rizs és bab nem fő meg megfelelően.
Amíg fő a rizs és bab, egy másik serpenyőben melegítsd fel a gheet, majd add hozzá a hegyiköményt és a friss borsot. Hagyjuk, hogy illatozni kezdjenek.
A hegyikömény illata egyedi, és erőteljesebbé teszi a pongalt. Ha túl erősen pirítod, érdemes csökkenteni a hőmérsékletet.
Törd össze a zöld chilipaprikákat és add hozzá a serpenyőhöz. Keverd össze a fűszereket, és egy-két percig pirítsd őket, hogy az ízek felszabaduljanak.
Ha nem szereted túl csípősen, csökkentsd a zöld chili mennyiségét.
Ezután add hozzá a friss koriandert és a kókuszreszeléket a serpenyőhöz. Keverd jól össze, majd öntsd a keveréket a kész rizshez és mungó babhoz.
A kókuszreszelék friss, gazdag ízt ad a pongalnak. Ha nem találsz frisset, használhatsz szárítottat.
Jól keverd össze az egészet, és főzd még 5 percig alacsony lángon, hogy az ízek összeérjenek. Ha szükséges, adj hozzá egy csipetnyi sót.
A só mennyiségét ízlés szerint állíthatod be. Az autentikus pongal enyhén sós.
Ha elkészült, tálald az ételt friss korianderrel díszítve.
A friss koriander nemcsak szép dísz, de friss, citrusos ízt is ad az ételnek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.