Kovil ven pongal tálalva, gazdag fűszerekkel és korianderrel díszítve

Kovil ven pongal

A Kovil ven pongal az indiai konyha egyik legismertebb és legkedveltebb ételének számít, különösen a déli részeken. A pongal évezredek óta szerepel a dél-indiai étkezéseken, és hagyományosan egy istentisztelet utáni étkezésként szolgál. Az étel népszerűsége a könnyű elkészíthetőségének, gazdag tápanyagtartalmának és különleges fűszerezésének köszönhető. Képzeld el, ahogy a friss koriander és a fűszeres keverék illata szétárad a konyhában, miközben a rizs és a mungó bab puhán és ízesen főnek. A Kovil ven pongal ideális választás egy könnyed hétvégi ebédhez vagy vacsorához, és tökéletesen illik egy színes indiai étkezéshez. Ha szeretnéd még gazdagabbá tenni, próbálj meg egy kis pirított kókuszreszeléket is hozzáadni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 csésze Rizs
1 csésze Mungó bab
4 csésze Víz
2 ek. Ghee
1 tk.
1 tk. Friss bors
1 tk. Hegyikömény
2 db Zöld chilipaprika
1 ek. Kókuszreszelék
1 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a mungó babot mosd meg alaposan, majd egy edényben tedd őket a vízhez, és főzd meg közepes lángon. A főzési idő körülbelül 15-20 perc.

    Figyelj arra, hogy a víz ne forrjon túl erősen, mert akkor a rizs és bab nem fő meg megfelelően.

    2

    Amíg fő a rizs és bab, egy másik serpenyőben melegítsd fel a gheet, majd add hozzá a hegyiköményt és a friss borsot. Hagyjuk, hogy illatozni kezdjenek.

    A hegyikömény illata egyedi, és erőteljesebbé teszi a pongalt. Ha túl erősen pirítod, érdemes csökkenteni a hőmérsékletet.

    3

    Törd össze a zöld chilipaprikákat és add hozzá a serpenyőhöz. Keverd össze a fűszereket, és egy-két percig pirítsd őket, hogy az ízek felszabaduljanak.

    Ha nem szereted túl csípősen, csökkentsd a zöld chili mennyiségét.

    4

    Ezután add hozzá a friss koriandert és a kókuszreszeléket a serpenyőhöz. Keverd jól össze, majd öntsd a keveréket a kész rizshez és mungó babhoz.

    A kókuszreszelék friss, gazdag ízt ad a pongalnak. Ha nem találsz frisset, használhatsz szárítottat.

    5

    Jól keverd össze az egészet, és főzd még 5 percig alacsony lángon, hogy az ízek összeérjenek. Ha szükséges, adj hozzá egy csipetnyi sót.

    A só mennyiségét ízlés szerint állíthatod be. Az autentikus pongal enyhén sós.

    6

    Ha elkészült, tálald az ételt friss korianderrel díszítve.

    A friss koriander nemcsak szép dísz, de friss, citrusos ízt is ad az ételnek.