A sütőt melegítsd elő 180°C-ra, és bélelj ki egy kenyérformát vagy kisebb tepsit sütőpapírral. Az olívabogyókat szeleteld fel karikákra.
Ha az olívabogyó sós lében van, öblítsd le előtte, hogy ne legyen túl sós a tészta.
Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: kukoricaliszt, finomliszt, sütőpor és só. Keverd el alaposan, hogy egyenletes legyen.
Szitáld át a finomlisztet és sütőport, hogy levegősebb legyen a keverék.
Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, tejet és olívaolajat. Habverővel dolgozz, míg sima elegyet kapsz.
A hozzávalók legyenek szobahőmérsékletűek, így jobban elegyednek.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz keverékhez, és keverd össze egy spatulával. Add hozzá az olívabogyókat és a reszelt sajtot, majd dolgozd össze homogén tésztává.
Ne keverd túl – amint egynemű, már öntheted is a formába.
Öntsd a masszát az előkészített formába, simítsd el a tetejét. Tedd a sütőbe, és süsd 30–35 percig, amíg a teteje aranybarna lesz, és a beleszúrt tű tisztán jön ki.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le sütőpapírral a végén.
Hagyd 10 percig hűlni a formában, majd vedd ki és hagyd teljesen kihűlni rácson. Szeletelve tálald, langyosan a legfinomabb.
Ne szeleteld forrón, mert morzsálódni fog – hagyd picit pihenni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.