Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy kenyérformát sütőpapírral, vagy vajazd és lisztezd ki enyhén. Készíts elő minden hozzávalót.
Ha ropogós héjat szeretnél, ne takard le sütés közben a formát.
Egy nagy tálban keverd össze a kukoricalisztet, finomlisztet, sütőport és sót. Keverd el alaposan, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon.
A finomlisztet szitáld át, így könnyedebb lesz a tészta.
Egy másik tálban keverd össze a tojásokat, tejet és olívaolajat. Habverővel keverd simára, majd öntsd a száraz keverékhez.
Ne keverd túl – csak addig dolgozd, míg homogén tésztát kapsz.
Add a tésztához a reszelt sajtot, és óvatosan keverd bele egy spatulával. A massza sűrű, de nem kemény állagú legyen.
Ha száraznak tűnik, adj hozzá 1-2 evőkanál tejet.
Öntsd a keveréket az előkészített formába, és simítsd el a tetejét. Tedd a sütőbe, és süsd 30–35 percig, vagy amíg aranybarna lesz és a tűpróba tiszta.
A sütési idő a sütő típusától függhet – figyeld az utolsó 5 percben.
Hagyd a kenyeret 10 percig a formában hűlni, majd vedd ki, és hagyd teljesen kihűlni rácson. Szeletelve tálald.
Langyosan tálalva a sajt még enyhén olvad, különösen ízletes.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.