A lisztet keverd össze a cukorral, sĂłval, Ă©lesztĆvel, majd add hozzĂĄ a meleg vizet Ă©s az olĂvaolajat. GyĂșrd össze, Ă©s hagyd pihenni 30 percig, hogy a tĂ©szta megkeljen.
A meleg vĂz segĂt, hogy az Ă©lesztĆ gyorsabban aktivĂĄlĂłdjon, Ăgy hamarabb keleszthetjĂŒk a tĂ©sztĂĄt.
AmĂg a tĂ©szta kel, kĂ©szĂtsd el a feltĂ©tet. A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłra vĂĄgd, a paprikĂĄt Ă©s paradicsomot kockĂĄzd fel. A petrezselymet szintĂ©n aprĂłra vĂĄgd.
A hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt ne reszeld, hogy ne vĂĄljon tĂșl vizes a keverĂ©k.
A hĂșsdarĂĄlthĂșst egy serpenyĆben pirĂtsd meg olĂvaolajon. Amikor a hĂșs kifehĂ©redett, add hozzĂĄ a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂtsd egyĂŒtt 5 percig. EzutĂĄn add hozzĂĄ a paprikĂĄt, paradicsomot, petrezselymet, pirospaprikĂĄt, borsot Ă©s sĂłt. Keverd jĂłl össze, Ă©s fĆzd tovĂĄbbi 5 percig.
A hĂșs ne legyen tĂșlsĂŒtve, hogy megĆrizze a szaftossĂĄgĂĄt, Ă©s jĂłl illeszkedjen a tĂ©sztĂĄhoz.
A megkelt tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten oszd 4-6 kis gombĂłcra. NyĂșjtsd ki Ćket vĂ©konyra, mint egy pizza tĂ©sztĂĄt, majd helyezd Ćket egy sĂŒtĆpapĂrral bĂ©lelt tepsire.
A tĂ©szta nyĂșjtĂĄsĂĄhoz hasznĂĄlj egy kevĂ©s lisztet, hogy ne ragadjon a felĂŒlethez.
A kĂ©sz hĂșsos keverĂ©ket egyenletesen oszd el a tĂ©sztĂĄk tetejĂ©n, ĂŒgyelve arra, hogy mindenhol jĂłl lefedje a felĂŒletet.
Ne rakj tĂșl sok töltelĂ©ket, hogy a tĂ©szta szĂ©le ropogĂłs maradjon.
ElĆmelegĂtett 200°C-os sĂŒtĆben sĂŒsd a Lahmacunokat 10-12 percig, amĂg a tĂ©szta szĂ©pen megpirul Ă©s a hĂșs is ĂĄtsĂŒl.
Figyelj a sĂŒtĂ©si idĆre, ne hagyd tĂșlsĂŒlni a Lahmacunt, mert akkor kemĂ©ny lehet.
A megsĂŒlt Lahmacunokat vedd ki a sĂŒtĆbĆl, Ă©s kend meg egy kevĂ©s olĂvaolajjal. TĂĄlald frissen, ha szeretnĂ©d, citromlĂ©vel is meglocsolhatod.
A citromlĂ© frissĂtĆ Ăzt ad a Lahmacunnak, Ăgy egy kicsit pikĂĄnsabb lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.