Lạp xưởng friss változatban, grillezve, korianderrel díszítve

Lạp xưởng friss változatban

A lạp xưởng egy tradicionális vietnami étel, amelyet gyakran használnak étkezéseken, különböző variációkban. Az autentikus kolbászokat fűszerek, mint például a fokhagyma és a koriander, jellemzik, és sok esetben füstölt változatban készítik. A friss lạp xưởng elkészítése egy modern és könnyen készíthető változatot kínál, amely a hagyományos ízeket megőrzi, miközben frissességet ad hozzá.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Sertéshús (darálva)
200 g Bélszín (marhahús, opcionális)
3 gerezd Fokhagyma
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 ek. Cukor
1 db Vöröshagyma
50 ml Vörösbor
1 csokor Friss koriander
50 g Tápiókaliszt
1 db Bél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst és a marhahúst (ha használod) daráljuk össze. Egy tálba keverjük össze a húsokat, majd adjuk hozzá az összes fűszert: sót, borsot, fokhagymát (zúzott formában), cukrot és a vöröshagymát apróra vágva.

    A húsokat darálás előtt hűtsük le, hogy könnyebben dolgozhassunk vele, és ne legyen túl zsíros.

    2

    Adjuk hozzá a vörösbort és a tápiókalisztet, majd alaposan dolgozzuk össze, hogy egy homogén masszát kapjunk.

    A tápiókaliszt segít, hogy a kolbász megtartja a formáját, és a töltelék nem lesz túl laza.

    3

    A tölteléket töltsük a kolbászbélbe, ügyelve arra, hogy ne legyen túl szoros, de ne is legyen túl laza, hogy jól formázható legyen.

    A bél töltése előtt alaposan öblítsük át, hogy eltávolítsuk a felesleges sót.

    4

    A kolbászt kössük meg a végein, és érdemes pár helyen szurkálni, hogy a levegő könnyen távozhasson, és elkerüljük a bél szétrepedését.

    A kolbászokat lehetőség szerint 24 órán át pihentetni, hogy az ízek összeérjenek.

    5

    A friss lạp xưởng kolbászt most már főzhetjük, grillezhetjük vagy serpenyőben megsüthetjük. Süssük meg közepes hőmérsékleten, amíg szépen átsül és aranybarna lesz (kb. 15-20 perc).

    A grillezés vagy a sütés során folyamatosan forgassuk, hogy a kolbász minden oldala szépen megpiruljon.

    6

    Tálaljuk friss korianderrel díszítve és ízlés szerint rizs vagy zöldségek kíséretében.

    A friss koriander frissességet és extra ízt ad a kolbásznak, amit akár egy kis édes-savanyú szósszal is tálalhatunk.