Langyosítsd meg a tejet, majd oldd fel benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd állni 10 percet, míg felfut. Mérd ki a lisztet, a sót és olvaszd meg a vajat.
Ha az élesztő nem kezd el habzani, a tej túl meleg vagy túl hideg lehetett – ellenőrizd a hőfokot.
A liszthez keverd hozzá a sót, add hozzá az élesztős tejet és az olvasztott vajat. Gyúrd össze ruganyos tésztává, majd keleszd letakarva meleg helyen 1 órán át.
Gyúrás után a tészta felszíne legyen sima, ha ragad, adj hozzá kevés lisztet, de ne túl sokat.
Közben készítsd el a tölteléket: vágd finomra a vöröshagymát, és pirítsd meg kevés olajon. Add hozzá a darált marhahúst, sózd, borsozd, és pirítsd teljesen átsültre.
A borsot frissen őrölve add hozzá a végén – így jobban megmarad az aromája.
A megkelt tésztát oszd 8 részre. Nyújtsd oválisra, kanalazz rá tölteléket, hajtsd össze és nyomd le a széleit alaposan.
Ha a szélek nem tapadnak, nedvesítsd be őket ujjbeggyel enyhén vízzel.
Hevítsd fel az olajat 170°C-ra. Süsd a tésztákat oldalanként 2-3 percig aranybarnára, majd tedd papírtörlőre, hogy leitassa a felesleges olajat.
Ne zsúfold túl az olajba a tésztákat – a hőmérséklet visszaeshet, és zsírosak lesznek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.