LangyosĂtsd meg a tejet, majd keverd el benne az Ă©lesztĆt Ă©s a cukrot. Hagyd felfutni 10 perc alatt. Közben mĂ©rd ki a lisztet, sĂłt, Ă©s olvaszd fel a vajat.
A tej ne legyen forrĂł, csak langyos â kĂŒlönben az Ă©lesztĆgombĂĄk elpusztulhatnak.
A liszthez add hozzĂĄ a sĂłt, az Ă©lesztĆs tejet Ă©s az olvasztott vajat. GyĂșrd sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ. Letakarva keleszd meleg helyen 1 ĂłrĂĄn ĂĄt.
A gyĂșrĂĄs sorĂĄn hasznĂĄld a tenyered Ă©lĂ©t, Ăgy ruganyosabb tĂ©sztĂĄt kapsz.
Egy serpenyĆben kevĂ©s olajon pirĂtsd meg a finomra vĂĄgott vöröshagymĂĄt, majd add hozzĂĄ a darĂĄlt marhahĂșst. Amikor majdnem kĂ©sz, reszeld hozzĂĄ a fokhagymĂĄt, sĂłzd, borsozd, Ă©s pirĂtsd kĂ©szre.
A fokhagymĂĄt a vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, Ăgy nem Ă©g meg Ă©s intenzĂvebb Ăzt ad.
A megkelt tĂ©sztĂĄt oszd 8 egyforma rĂ©szre. NyĂșjtsd ovĂĄlisra, tegyĂ©l a közepĂ©re töltelĂ©ket, hajtsd fĂ©lbe Ă©s jĂłl nyomd össze a szĂ©leit.
A szĂ©leket vizezd be enyhĂ©n ujjbeggyel, Ăgy biztosan nem nyĂlik szĂ©t sĂŒtĂ©s közben.
HevĂtsd fel az olajat 170°C-ra, majd oldalankĂ©nt 2-3 perc alatt sĂŒsd aranybarnĂĄra a tĂ©sztĂĄkat. PapĂrtörlĆn csepegtesd le.
A sĂŒtĂ©s közben figyeld a szĂnt â ha tĂșl gyorsan barnul, csökkentsd kissĂ© a hĆmĂ©rsĂ©kletet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.