Langyosítsd meg a tejet, majd keverd el benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd felfutni 10 perc alatt. Közben mérd ki a lisztet, sót, és olvaszd fel a vajat.
A tej ne legyen forró, csak langyos – különben az élesztőgombák elpusztulhatnak.
A liszthez add hozzá a sót, az élesztős tejet és az olvasztott vajat. Gyúrd sima, rugalmas tésztává. Letakarva keleszd meleg helyen 1 órán át.
A gyúrás során használd a tenyered élét, így ruganyosabb tésztát kapsz.
Egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg a finomra vágott vöröshagymát, majd add hozzá a darált marhahúst. Amikor majdnem kész, reszeld hozzá a fokhagymát, sózd, borsozd, és pirítsd készre.
A fokhagymát a végén add hozzá, így nem ég meg és intenzívebb ízt ad.
A megkelt tésztát oszd 8 egyforma részre. Nyújtsd oválisra, tegyél a közepére tölteléket, hajtsd félbe és jól nyomd össze a széleit.
A széleket vizezd be enyhén ujjbeggyel, így biztosan nem nyílik szét sütés közben.
Hevítsd fel az olajat 170°C-ra, majd oldalanként 2-3 perc alatt süsd aranybarnára a tésztákat. Papírtörlőn csepegtesd le.
A sütés közben figyeld a színt – ha túl gyorsan barnul, csökkentsd kissé a hőmérsékletet.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.