Langyosítsd meg a tejet, majd keverd el benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd pihenni 10 percig, amíg felfut. Közben mérd ki a lisztet és a sót, olvaszd fel a vajat.
A tej ne legyen forró – csak langyos! Így az élesztő aktív marad és szépen felfut.
A lisztet keverd össze a sóval, majd add hozzá az élesztős tejet és az olvasztott vajat. Gyúrd sima, rugalmas tésztává, majd takard le, és keleszd 1 órán át meleg helyen.
A sima és rugalmas tészta titka a megfelelő gyúrás – dolgozd ki alaposan legalább 8-10 percig.
A finomra vágott vöröshagymát pirítsd meg kevés olajon. Add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és pirítsd, míg átsül. Vágd fel a gombát apróra, és add hozzá, pirítsd együtt további 5 percig.
A gomba sok vizet enged – pirítsd el belőle, hogy ne legyen túl nedves a töltelék.
A megkelt tésztát oszd 8 részre. Mindegyiket nyújtsd oválisra, kanalazz rá a húsos-gombás töltelékből, hajtsd félbe és alaposan nyomd le a széleket.
A széleket nedves ujjal tapaszd össze, így nem nyílik szét sütés közben.
Hevítsd fel az olajat 170°C-ra. Süsd oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára a tésztákat. Papírtörlőn csepegtesd le.
Ne tegyél túl sokat egyszerre az olajba – így egyenletesebben sülnek, és nem hűl vissza az olaj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.