Langyosítsd meg a tejet, majd keverd el benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd felfutni kb. 10 perc alatt. Közben mérd ki a lisztet, a sót, és olvaszd fel a vajat.
Az élesztő akkor fut fel jól, ha a tej langyos, nem meleg – ellenőrizd kézzel!
A lisztet keverd össze a sóval, majd add hozzá a felfutott élesztős tejet és az olvasztott vajat. Gyúrd sima tésztává, majd takard le, és keleszd 1 órán át.
A tészta akkor jó, ha rugalmas, sima és kissé meleg tapintású – a kelesztés során duplájára nő.
Közben a finomra vágott vöröshagymát dinszteld meg kevés olajon, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, pirítsd meg, végül keverd bele a mustárt, és hagyd kihűlni.
A mustárt csak a végén keverd bele, hogy megőrizze karakteres ízét és ne főjön el az aromája.
A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre. Nyújtsd oválisra, tegyél bele tölteléket, hajtsd félbe és alaposan nyomd le a széleket.
Ha a szélek nem tapadnak, egy kevés vízzel bekenheted, így biztosabban záródnak.
Hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra, majd süsd ki a töltött tésztákat oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára. Papírtörlőn csepegtesd le.
A tökéletes sütési hőmérséklet titka: a tésztadarab azonnal feljön és pezseg, de nem ég meg túl gyorsan.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.