Langyosítsd meg a tejet, keverd el benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd pihenni 10 percig, míg felfut. Közben mérd ki a lisztet, sót, és olvaszd fel a vajat.
A tej hőmérsékletére figyelj – ha túl forró, elpusztítja az élesztőt, ha túl hideg, nem aktiválja.
Keverd össze a lisztet, sót, felfuttatott élesztőt és vajat, majd gyúrd sima tésztává. Letakarva keleszd 1 órát meleg helyen.
Gyúrás közben figyelj arra, hogy a tészta rugalmas legyen és ne tapadjon – ha kell, adj hozzá kevés lisztet.
A finomra vágott hagymát dinszteld kevés olajon, add hozzá a darált húst, sózd, borsozd, és pirítsd készre. A végén keverd hozzá a megmosott, felaprított friss spenótot, és főzd még 1-2 percig.
A spenótot ne főzd túl – csak fonnyaszd meg, így megőrzi frissességét és tápanyagait.
A megkelt tésztát oszd 8 egyenlő részre. Nyújtsd oválisra, kanalazz rá a húsos-spenótos töltelékből, hajtsd félbe, és nyomd össze a széleket.
A széleket enyhén nedvesítsd meg, így biztosabban záródik sütéskor.
Hevítsd az olajat 170°C-ra. A tésztabatyukat süsd oldalanként 2-3 percig, míg aranybarna nem lesz. Papírtörlőn csepegtesd le.
Kis adagokban süsd, hogy az olaj hőmérséklete stabil maradjon, és a batyuk ne ázzanak el.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.