Langyosítsd meg a növényi tejet, keverd el benne az élesztőt és a cukrot. Hagyd állni 10 percig, míg habos lesz. Ezalatt mérd ki a lisztet és a sót, és olvaszd fel a növényi margarint.
Fontos, hogy a növényi tej csak langyos legyen – ha túl forró, az élesztő nem fog felfutni.
A lisztet keverd össze a sóval, add hozzá az élesztős tejet és az olvasztott margarint. Gyúrd sima, rugalmas tésztává, majd keleszd meleg helyen 1 órát letakarva.
Ha a tészta kissé ragadós, egy kevés liszt hozzáadásával könnyen kezelhetővé válik.
Egy serpenyőben kevés olajon párold üvegesre a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Add hozzá a növényi darált húst, sózd, borsozd, és pirítsd meg 5-6 perc alatt.
A növényi darált hús akkor kész, ha enyhén pirult és illatos – ne főzd túl, hogy ne száradjon ki.
A megkelt tésztát oszd 8 egyforma részre. Nyújtsd ki oválisra, kanalazz rá a töltelékből, hajtsd félbe, majd nyomd le alaposan a széleket.
Használj vízzel megnedvesített ujjat a szélek összetapasztásához – így biztosan nem nyílnak szét sütéskor.
Hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Süsd a tésztabatyukat oldalanként 2-3 perc alatt aranybarnára, majd szedd ki papírtörlőre.
Tartsd fenn az olaj hőmérsékletét – ha túl hideg, a tészta olajos lesz, ha túl forró, gyorsan megég.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.