Készítsd el a tésztát a búzaliszt, semolina, só, sütőpor és víz felhasználásával. Gyúrd össze, majd hagyd pihenni 15-20 percig.
A tészta akkor megfelelő, ha sima és rugalmas. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.
A tésztából formázz golyókat, majd nyújtsd őket vékony kerek lapokká, kb. 5 cm átmérőjűek legyenek.
Használj enyhén lisztezett felületet a nyújtáshoz, hogy elkerüld a tészta ragadását.
Forralj vizet egy edényben, majd főzd a littiket 6-7 percig, amíg meg nem emelkednek a víz tetejére.
A littiknek teljesen meg kell főniük, de figyelj, hogy ne főzd őket túl sokáig, hogy ne essenek szét.
Egy serpenyőben hevítsd a ghee-t, és süsd meg a főtt littiket mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
A ghee segít abban, hogy a littik ínycsiklandó, ropogós külsőt kapjanak.
A chokha elkészítéséhez süsd meg a padlizsánt (brinjal) a sütőben, majd hámozd meg és pürésítsd. Keverd össze a pürésített padlizsánt, a paradicsomot, a fokhagymát, zöld chilit, korianderport, köményporral, és egy kevés mustárolajjal.
A padlizsánt tűz fölött is sütheted, hogy füstös ízt adj a chokhához.
Tálald a ropogós littiket a fokhagymás chokhával, friss korianderrel díszítve.
A chokha ízesítését tetszés szerint alakíthatod, egy kis extra mustárolajjal még intenzívebb ízt adhatunk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.