A búzalisztet és a sót egy tálban összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet és a ghee-t. Jól összegyúrjuk a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.
A tészta ne legyen túl ragacsos, ha szükséges, adj hozzá még egy kis lisztet.
A kész tésztából kis golyókat formálunk, majd enyhén lisztezett felületen kis hengereket nyújtunk belőlük.
Ha a tészta túl kemény, pihentesd 10-15 percig, hogy jobban formázható legyen.
A hengereket forró olajban aranybarnára sütjük, amíg teljesen meg nem sülnek.
Az olajat ne túl forrón használd, hogy a golyók egyenletesen süljenek és ne égjenek meg.
Közben elkészítjük a chokhát: A padlizsánt és a paradicsomot megsütjük egy serpenyőben, majd pépesre törjük.
A padlizsánt és paradicsomot alacsony lángon süsd, hogy ne égjenek meg, hanem szépen megpuhuljanak.
Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, zöld chilipaprikát, koriander port, mustármagot, és alacsony lángon pirítjuk, amíg az ízek összeérnek.
A mustármagot és a koriandert a pirításnál add hozzá, hogy felfrissítse a chokhát.
A kész chokhát tálalás előtt friss korianderrel díszítjük.
A friss koriander a végén adja meg a dish friss, citrusos ízét, ne hagyd ki!
Tálaljuk a forró, sült littit a frissen készült chokhával.
A litti és a chokha tökéletes párosítás, a tálalás előtt még szórhatsz rá egy kis koriandert.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.