Litti Chokha hagymával, sült búzaliszt golyók padlizsánpürével és friss korianderrel

Litti Chokha hagymával

A Litti Chokha hagymával egy tradicionális étel a bihari konyhából, amelyet az indiai vidékeken évezredek óta készítenek. A litti egy sült búzaliszt golyó, amelyet hagyományosan padlizsános pürével, az úgynevezett chokhával tálalnak. Az étel gazdag ízű, mivel a fűszerek és a sült hozzávalók minden falatban egyesülnek. A friss koriander és a fokhagyma hozzáadásával a chokha egy frissítő, gazdag ízvilágot kínál, amely tökéletes egy kiadós étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
1 tk.
120 ml Víz
2 ek. Ghee (tisztított vaj)
1 tk. Cumin (kömény mag)
1 db Zöld chili
4 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Aubergine (padlizsán)
1 db Hagyma
1 tk. Mustármag
1 tk. Koriander por
1 evőkanál Zöld koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A búzalisztet és a sót egy tálban összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a vizet és a ghee-t. Jól összegyúrjuk a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz.

    A tészta ne legyen túl ragacsos, ha szükséges, adj hozzá még egy kis lisztet.

    2

    A kész tésztából kis golyókat formálunk, majd enyhén lisztezett felületen kis hengereket nyújtunk belőlük.

    Ha a tészta túl kemény, pihentesd 10-15 percig, hogy jobban formázható legyen.

    3

    A hengereket forró olajban aranybarnára sütjük, amíg teljesen meg nem sülnek.

    Az olajat ne túl forrón használd, hogy a golyók egyenletesen süljenek és ne égjenek meg.

    4

    Közben elkészítjük a chokhát: A padlizsánt és a paradicsomot megsütjük egy serpenyőben, majd pépesre törjük.

    A padlizsánt és paradicsomot alacsony lángon süsd, hogy ne égjenek meg, hanem szépen megpuhuljanak.

    5

    Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, zöld chilipaprikát, koriander port, mustármagot, és alacsony lángon pirítjuk, amíg az ízek összeérnek.

    A mustármagot és a koriandert a pirításnál add hozzá, hogy felfrissítse a chokhát.

    6

    A kész chokhát tálalás előtt friss korianderrel díszítjük.

    A friss koriander a végén adja meg a dish friss, citrusos ízét, ne hagyd ki!

    7

    Tálaljuk a forró, sült littit a frissen készült chokhával.

    A litti és a chokha tökéletes párosítás, a tálalás előtt még szórhatsz rá egy kis koriandert.