Lobster Roll Doughnut frissen tálalva

Lobster Roll Doughnut

A Lobster Roll Doughnut egy igazán egyedi kombináció, amely a híres amerikai Lobster Roll ihlette töltött fánk formájában született meg. A homárhús finom, selymes textúrája és enyhén édeskés íze tökéletesen harmonizál a puha, frissen sült fánkkal. A citromlével és friss metélőhagymával ízesített töltelék egy sós-édes ízkombinációt hoz létre, amely minden falatnál lenyűgözi az ízlelőbimbókat. Ha szereted a különleges, tengeri ihletésű ételeket, ezt a fánkot nem szabad kihagynod!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
4000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
300 g Liszt
30 g Kristálycukor
1 csipet
7 g Szárított élesztő
150 ml Meleg tej
1 db Tojás
50 g Olvasztott vaj
1 tk. Vaníliakivonat
150 g Homárhús (főtt és apróra vágva)
50 g Mayonnaise
1 ek. Citromlé
1 ek. Friss metélőhagyma (aprítva)
0.5 tk. Őrölt fekete bors
50 g Porcukor
500 ml Olaj (sütéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és a szárított élesztőt.

    Fontos, hogy a szárított élesztő friss legyen, mert különben nem fog megkelni a tészta.

    2

    A meleg tejet öntsd a száraz hozzávalókhoz, majd add hozzá a tojást, az olvasztott vajat és a vaníliakivonatot.

    A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A vaj ne legyen túl forró, mert az megfőheti a tojást.

    3

    Keverd össze az összetevőket, majd dagaszd a tésztát 8-10 percig, amíg rugalmas és homogén nem lesz.

    Ha kézzel dagasztod a tésztát, akkor lisztezd be a kezed, hogy ne ragadjon.

    4

    Fedd le a tésztát, és hagyd kelni meleg helyen kb. 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tészta keléséhez ideális hőmérséklet 25-30°C. A tálat takard le konyharuhával vagy folpack fóliával, hogy ne száradjon ki a tészta.

    5

    Közben készítsd el a homártölteléket: keverd össze a főtt, aprított homárhúst a majonézzel, citromlével, metélőhagymával és őrölt fekete borssal.

    A homárhúst ne aprítsd túl kicsire, hogy érezhető legyen a fánkban. A tölteléket ízlés szerint fűszerezheted.

    6

    Lisztezett felületen nyújtsd ki a tésztát kb. 1 cm vastagságúra, majd egy pohárral vagy fánkszaggatóval szaggass ki köröket.

    A kiszaggatott tésztakorongokat takard le konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.

    7

    Minden tésztakorong közepébe helyezz egy kis adag homártölteléket, majd hajtsd félbe és jól zárd le a széleit, hogy a töltelék bent maradjon sütés közben.

    A széleket alaposan nyomkodd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.

    8

    A töltött fánkokat helyezd sütőpapírral bélelt tálcára, és takard le egy tiszta konyharuhával. Hagyd őket további 30 percig kelni.

    Ez a második kelesztés nagyon fontos, hogy a fánk könnyű és puha legyen.

    9

    Egy nagy edényben hevítsd fel az olajat kb. 170°C-ra. Egy fánkot dobj bele tesztelésként: ha azonnal feljön a felszínre és enyhén pezseg, az olaj készen áll.

    Ha nincs hőmérőd, akkor egy darabka kenyérrel teszteld az olajat. Ha a kenyér aranybarnára sül 1 perc alatt, akkor jó az olaj hőmérséklete. Fontos, hogy az olaj ne legyen túl forró, mert a fánk kívül megég, belül pedig nyers marad.

    10

    Süsd a töltött fánkokat oldalanként 2-3 percig, amíg aranybarna nem lesz. Használj szűrőkanalat a kiszedéshez, majd helyezd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    A fánkokat óvatosan forgasd meg, hogy ne sérüljenek meg.

    11

    A még langyos fánkok tetejét szórd meg porcukorral, hogy az édes és sós ízhatás tökéletes egyensúlyba kerüljön.

    A porcukrot szitáld rá, hogy egyenletesen fedje a fánkokat.