A marhahúst vágd vékony csíkokra. A vöröshagymát vágd cikkekre, a paradicsomot gerezdekre, a fokhagymát aprítsd finomra.
A marhahúst érdemes a fagyasztóban kicsit előhűteni, így könnyebb egyenletes csíkokra vágni.
Az édesburgonyát hámozd meg, vágd hasábokra, majd bő olajban süsd aranybarnára vagy süsd ropogósra sütőben 200°C-on kb. 25 perc alatt.
Sütőben sütve kevesebb olajra lesz szükség, de így is ropogós lesz, ha előtte vékonyan megkened olajjal.
Egy wokban vagy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Dobd rá a húst, és nagy lángon süsd körbe 2–3 perc alatt. Szedd ki, tedd félre.
Ne zsúfold túl a serpenyőt – a hús akkor sül, nem párolódik!
Ugyanabban a serpenyőben pirítsd meg a fokhagymát, majd add hozzá a hagymát és paradicsomot. Süsd 2–3 percig, amíg kissé megpuhulnak, de még roppanósak maradnak.
A gyors sütés megőrzi a zöldségek állagát és színét – ne süsd túl!
Add vissza a húst, öntsd rá a szójaszószt és az ecetet. Sózd, borsozd, és nagy lángon süsd még 1 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Az ecet adja meg a jellegzetes savas karaktert – balzsamecettel is kipróbálhatod különlegesebb ízhatásért.
A kész lomo saltadót frissen sült édesburgonya hasábokkal tálald, és szórd meg frissen aprított korianderrel.
A koriandert közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy ne veszítse el az aromáját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.