Lontong opor csirkével, tálalva zöld babbal és rizspogácsával

Lontong opor csirkével

A Lontong opor csirkével az indonéz konyha egyik különlegessége, amely a hagyományos opor receptjére épül. Az étel alapja a gazdag kókusztejes leves, amelyet csirkehússal és zöldségekkel gazdagítanak. A lontong, vagyis a rizspogácsa, tökéletesen kiegészíti ezt az ételt, és a tálaláskor friss korianderrel díszítve még ínycsiklandóbbá válik. Az opor, amelyet gőzölt rizspogácsával készítenek, népszerű az indonéz étkezésekben, és a családi összejöveteleken elengedhetetlen étel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb
400 ml Kókusztej
200 g Zöld bab
4 db Lontong (rizspogácsa)
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Friss gyömbér
1 tk. Kurkumapor
1 ág Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombot alaposan mosd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. A vöröshagymát és fokhagymát hámozd meg, majd apróra vágd.

    A csirkecomb mellett más csirke részeket is használhatsz, például csirkemellet, de a combok szaftosabbak.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel a kókusztejet, majd add hozzá a fokhagymát, vöröshagymát és reszelt gyömbért. Párold őket 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    A gyömbér friss reszelése intenzívebb aromát ad az ételnek.

    3

    Add hozzá a csirke darabokat, és pirítsd őket 5-10 percig, hogy szép aranybarna színt kapjanak.

    A csirke pörkölése segít jobban megőrízni az ízeket és egy mélyebb ízvilágot ad az ételnek.

    4

    Amikor a csirke megpirult, add hozzá a kurkumát, koriandert, borsot, sót, és keverd össze. Ekkor öntsd rá a vizet és a kókusztejet, majd forrald fel.

    A kurkuma szép színt ad az ételnek, és gazdag ízt biztosít, így nem érdemes kihagyni.

    5

    A levest forrald 30-40 percig, amíg a csirke teljesen megpuhul és az ízek összeérnek.

    Ha szeretnéd, egy kis csirkealaplevet is hozzáadhatsz, hogy még gazdagabb ízű legyen a leves.

    6

    A zöld babot tisztítsd meg, majd add hozzá a leveshez az utolsó 10 percben, hogy ne főjön túl.

    A zöld babot ne főzd túl, mert így megőrzi a friss ízét és roppanós textúráját.

    7

    A kész levest tálald a rizspogácsával (lontonggal), és friss korianderrel díszítve.

    A lontong rizspogácsát melegítheted előre, hogy friss és puha legyen a tálaláskor.