Egy tálban keverd össze a lisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Folyamatos keverés közben add hozzá a langyos vizet, míg sima, lágy tésztát nem kapsz.
A tészta lágy és ragacsos állagú lesz – ez így van rendjén. Robotgéppel is dolgozhatsz a homogén állag eléréséhez.
Fedd le a tésztát konyharuhával, és keleszd meleg helyen legalább 1 órán keresztül, amíg a duplájára nő.
Melegebb hőmérséklet segíti az élesztőt, de ne legyen forró a környezet – 28–30°C ideális.
A Nutellát kanalazd kisebb diónyi adagokban sütőpapírra, és fagyaszd le legalább 30 percre, hogy kemény, formázható legyen.
A fagyasztott töltelék megkönnyíti a tészta köré formázást és nem folyik ki sütés közben.
Hevítsd fel az olajat egy mély serpenyőben. A megkelt tésztából vizes kézzel vegyél ki kis adagokat, és tekerd köré egy darab fagyasztott Nutellát, majd formázd gombóccá.
A kezedet vizezd be minden formázás előtt, hogy a tészta ne ragadjon rá.
Süsd a töltött gombócokat 3-4 percig, aranybarnára, majd szedd őket papírtörlőre. Szórd meg porcukorral és azonnal tálald melegen.
Ne zsúfold túl az olajat – sütés közben időnként forgasd a fánkokat, hogy egyenletesen piruljanak.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.