Machboos csirke gazdag fűszeres szószban, rizs és csirkecombokkal tálalva

Machboos csirkével

A Machboos egy tradicionális arab étel, amely különösen népszerű a Közel-Keleten. A csirke, rizs és fűszerek keveréke egy gazdag és ízletes ételt eredményez, amelyet gyakran fogyasztanak ünnepi alkalmakkor. A Machboos csirke titka a fűszeres alaplé és a kókusztej kombinációja, amely rendkívül selymessé és ízletessé varázsolja az ételt. Az étel a családok körében közkedvelt, mivel egyszerűen elkészíthető, mégis lenyűgözően gazdag ízvilágot kínál. Ez a recept egy igazi ínycsiklandó étkezés, amely a fűszeres étkezések rajongóinak garantáltan tetszeni fog.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 perc
Teljes 1 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Csirkecomb
2 ek. Olívaolaj
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 ek. Curry por
1 tk. Kömény
1 ek. Fűszerpaprika
400 ml Kókusztej
500 ml Zöldségleves alaplé
300 g Jázmin rizs
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat mosd meg és szárítsd le. Egy nagyobb serpenyőben hevíts olívaolajat, és a csirkecombokat süsd meg minden oldalról 5-7 percig, amíg szépen megpirulnak.

    A csirke bőre legyen szép ropogós, de figyelj rá, hogy ne égjen meg! Ha kell, csökkentsd a hőmérsékletet.

    2

    A hagymát hámozd meg és apróra vágd. A fokhagymát is tisztítsd meg és zúzd össze. A csirkecombokat vedd ki a serpenyőből és tedd félre.

    Ha a fokhagymát zúzod, akkor még intenzívebb ízt ad a fogásnak.

    3

    A serpenyőben a visszamaradt olajban pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesre nem válik.

    Ne hagyd a hagymát túl sokáig pirulni, hogy ne keseredjen meg. Ha szükséges, adj hozzá egy pici vizet!

    4

    Szórd rá a curry port, a köményt és a fűszerpaprikát. Keverd jól össze, és hagyd pirulni még egy percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.

    A fűszereket mindig pirítsd meg a hagymával, így intenzívebb lesz az ízük!

    5

    Add hozzá a kókusztejet és a zöldségleves alaplét. Keverd össze, majd tedd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe.

    A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a szósznak. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet!

    6

    Fedd le a serpenyőt, és hagyd főzni a csirkét 20-30 percig, amíg teljesen megpuhul.

    Ha szükséges, nézd meg a csirke hőmérsékletét egy hőmérővel – akkor jó, ha eléri a 75°C-ot!

    7

    A rizst öblítsd le, majd add hozzá a serpenyőhöz. Öntsd rá a fűszeres folyadékot és keverd össze. Fedd le, és hagyd párolódni 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.

    A rizs ne legyen túl száraz, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne égjen le!

    8

    Amikor a rizs elkészült, vegyük le a tűzről. Tálald a csirkecombokat és a rizst egy nagy tálban, ízlés szerint friss korianderrel vagy petrezselyemmel díszítheted.

    A friss fűszerek nemcsak ízletesek, hanem szép színt is adnak a fogásnak!