A csirkecombokat mosd meg és szárítsd le. Egy nagyobb serpenyőben hevíts olívaolajat, és a csirkecombokat süsd meg minden oldalról 5-7 percig, amíg szépen megpirulnak.
A csirke bőre legyen szép ropogós, de figyelj rá, hogy ne égjen meg! Ha kell, csökkentsd a hőmérsékletet.
A hagymát hámozd meg és apróra vágd. A fokhagymát is tisztítsd meg és zúzd össze. A csirkecombokat vedd ki a serpenyőből és tedd félre.
Ha a fokhagymát zúzod, akkor még intenzívebb ízt ad a fogásnak.
A serpenyőben a visszamaradt olajban pirítsd meg a hagymát, majd add hozzá a fokhagymát. Pirítsd őket 2-3 percig, amíg a hagyma üvegesre nem válik.
Ne hagyd a hagymát túl sokáig pirulni, hogy ne keseredjen meg. Ha szükséges, adj hozzá egy pici vizet!
Szórd rá a curry port, a köményt és a fűszerpaprikát. Keverd jól össze, és hagyd pirulni még egy percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.
A fűszereket mindig pirítsd meg a hagymával, így intenzívebb lesz az ízük!
Add hozzá a kókusztejet és a zöldségleves alaplét. Keverd össze, majd tedd vissza a csirkecombokat a serpenyőbe.
A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a szósznak. Ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet!
Fedd le a serpenyőt, és hagyd főzni a csirkét 20-30 percig, amíg teljesen megpuhul.
Ha szükséges, nézd meg a csirke hőmérsékletét egy hőmérővel – akkor jó, ha eléri a 75°C-ot!
A rizst öblítsd le, majd add hozzá a serpenyőhöz. Öntsd rá a fűszeres folyadékot és keverd össze. Fedd le, és hagyd párolódni 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul.
A rizs ne legyen túl száraz, ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne égjen le!
Amikor a rizs elkészült, vegyük le a tűzről. Tálald a csirkecombokat és a rizst egy nagy tálban, ízlés szerint friss korianderrel vagy petrezselyemmel díszítheted.
A friss fűszerek nemcsak ízletesek, hanem szép színt is adnak a fogásnak!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.