Magnum White Almond fagylalt fehér csokoládé bevonattal és manduladarabokkal tálalva

Magnum White Almond

A Magnum White Almond az egyik legkedveltebb prémium fagylalt, amely a lágy, krémes vaníliafagylaltot roppanós mandulás fehér csokoládé bevonattal egészíti ki. Az édes, enyhén karamellizált mandula tökéletes kontrasztot alkot a bársonyos fagylalttal, így egy igazán luxus desszertélményt nyújt. Ha szereted a prémium ízeket és a roppanós textúrát, ezt a fagylaltot mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
560 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 ml Tejszín
200 ml Tej
80 g Kristálycukor
5 ml Vanília kivonat
3 db Tojássárgája
200 g Fehér csokoládé
50 g Mandula
20 ml Kókuszolaj
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot, majd melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Alacsony lángon melegítsd, hogy a tej ne égjen le.

    2

    Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró tejes keveréket, hogy temperáld a tojásokat.

    A temperáláshoz lassan csorgasd a forró tejet a tojásokhoz, miközben folyamatosan kevered.

    3

    A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).

    Légy türelmes, és ne kapcsold magasabbra a lángot, mert a tojás összeugorhat.

    4

    Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és egy csipet sót, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A vanília kivonatot a végén add hozzá, hogy az aromája ne vesszen el.

    5

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.

    Ha nincs fagylaltgéped, tedd a keveréket egy fagyálló edénybe és óránként keverd meg villával, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ez hosszabb időt vehet igénybe.

    6

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.

    Minél gyakrabban kevered, annál krémesebb lesz a fagylalt.

    7

    Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el a fehér csokoládébevonatot.

    A fehér csokoládé könnyen megéghet olvasztás közben, ezért nagyon figyelj rá és használd a vízfürdő módszert. A mandulát pirítsd meg előtte a még intenzívebb ízélményért.

    8

    Olvaszd fel a fehér csokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.

    A fehér csokoládé könnyebben ég, ezért figyelj rá odaolvasztáskor.

    9

    A mandulát durvára vágva pirítsd meg egy száraz serpenyőben, majd keverd bele a fehér csokoládéba.

    A pirított mandula intenzívebb ízt ad a bevonatnak. Vigyázz, hogy ne égesd meg a mandulát.

    10

    Mártsd bele a fagylaltgombócokat a fehér csokoládés-mandulás bevonatba, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára, és helyezd vissza a fagyasztóba 10 percre, hogy a bevonat megdermedjen.

    Ha a bevonat túl vastag, keverj még hozzá egy kevés kókuszolajat.

    11

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény.

    Így a csokoládé könnyebben harapható lesz, és jobban érezhetők az ízek.