Egy közepes lábosban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot, majd melegítsd alacsony hőfokon, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Alacsony lángon melegítsd, hogy a tej ne égjen le.
Egy külön tálban verd fel a tojássárgájákat, majd fokozatosan adj hozzá egy kevés forró tejes keveréket, hogy temperáld a tojásokat.
A temperáláshoz lassan csorgasd a forró tejet a tojásokhoz, miközben folyamatosan kevered.
A temperált tojásos keveréket öntsd vissza a lábosba, és alacsony hőfokon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik (kb. 5 perc).
Légy türelmes, és ne kapcsold magasabbra a lángot, mert a tojás összeugorhat.
Vedd le a tűzről, add hozzá a vanília kivonatot és egy csipet sót, majd hagyd teljesen kihűlni.
A vanília kivonatot a végén add hozzá, hogy az aromája ne vesszen el.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és dolgozd fel a gyártó utasításai szerint, amíg krémes állagot nem kapsz.
Ha nincs fagylaltgéped, tedd a keveréket egy fagyálló edénybe és óránként keverd meg villával, amíg el nem éri a kívánt állagot. Ez hosszabb időt vehet igénybe.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át, hogy elkerüld a jégkristályok kialakulását.
Minél gyakrabban kevered, annál krémesebb lesz a fagylalt.
Amikor a fagylalt teljesen megszilárdult (kb. 4-5 óra fagyasztás után), készítsd el a fehér csokoládébevonatot.
A fehér csokoládé könnyen megéghet olvasztás közben, ezért nagyon figyelj rá és használd a vízfürdő módszert. A mandulát pirítsd meg előtte a még intenzívebb ízélményért.
Olvaszd fel a fehér csokoládét vízgőz felett, majd keverd hozzá a kókuszolajat, hogy sima és folyós bevonatot kapj.
A fehér csokoládé könnyebben ég, ezért figyelj rá odaolvasztáskor.
A mandulát durvára vágva pirítsd meg egy száraz serpenyőben, majd keverd bele a fehér csokoládéba.
A pirított mandula intenzívebb ízt ad a bevonatnak. Vigyázz, hogy ne égesd meg a mandulát.
Mártsd bele a fagylaltgombócokat a fehér csokoládés-mandulás bevonatba, majd tedd őket egy sütőpapírral bélelt tálcára, és helyezd vissza a fagyasztóba 10 percre, hogy a bevonat megdermedjen.
Ha a bevonat túl vastag, keverj még hozzá egy kevés kókuszolajat.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy a csokoládé ne legyen túl kemény.
Így a csokoládé könnyebben harapható lesz, és jobban érezhetők az ízek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.