Kezd el a tejet és tejszínt egy nagy edényben közepes lángon melegíteni. Keverd folyamatosan, hogy elkerüld a leégést.
A tejet ne hagyd felügyelet nélkül, mert könnyen kifuthat az edényből!
Amikor a tejes keverék elkezd forrni, csökkentsd a hőt, és folytasd a keverést, hogy a folyadék sűrűsödjön. Körülbelül 30-40 percig, vagy amíg a mennyisége felére csökken.
A sűrítéshez szükséges idő függ a hőmérséklettől, ne hagyd abba a keverést, mert a tej könnyen leéghet.
Add hozzá a cukrot, a kardamomot és a sáfrányt. Keverd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.
A sáfrányot a legjobb előtte egy kevés meleg vízben áztatni, hogy intenzívebb ízt kapj.
Helyezd a rózsavizet és az apróra vágott földimogyorót a sűrített tejhez, és keverd jól össze.
A rózsavíz finom, virágos ízt ad, de ne használd túl sokat, mert elnyomhatja a többi ízt.
Öntsd a keveréket kis formákba, és tedd a fagyasztóba legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen megfagy.
Ha nem rendelkezik formákkal, használhatsz egyszerű poharakat vagy műanyag poharakat is!
Miután a kulfi megfagyott, óvatosan húzd le a formákról, és tálald azonnal.
Ha nehezen jön ki a forma, tartsd a formát pár másodpercig meleg víz alatt, hogy könnyebben kijöjjön.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.