Malai kulfi jégkrém tálalva rózsavirággal és földimogyoróval díszítve

Malai Kulfi

A malai kulfi az indiai konyha egyik legismertebb desszertje, amely gazdag, krémes állagával és különleges fűszereivel hódít. A kulfi története több évszázadra nyúlik vissza, és az indiai utcai árusok egyik legnépszerűbb édessége. A sáfrány és a rózsavíz kombinációja a kulfi számára egyedi és finom ízt biztosít, miközben az édes tej és a tejszín lágy, gazdag textúrája minden falatban élvezetes élményt nyújt. Az elkészítés titka a lassú sűrítés és a fagyasztás, amely megőrzi a kulfi jellegzetes krémes állagát. Történeti háttér: A kulfi az indiai szubkontinens különböző régióiban elterjedt, és bár a modern változatai sokféle ízesítést tartalmaznak, az eredeti, malai kulfi mindig a tejszín és a tej gazdag keverékére épít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tejszín
500 ml Teljes tej
150 g Cukor
200 ml Tejszín
1 ek. Rózsavíz
50 g Földimogyoró
0.5 tk. Kardamom
0.1 g Sáfrány

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd el a tejet és tejszínt egy nagy edényben közepes lángon melegíteni. Keverd folyamatosan, hogy elkerüld a leégést.

    A tejet ne hagyd felügyelet nélkül, mert könnyen kifuthat az edényből!

    2

    Amikor a tejes keverék elkezd forrni, csökkentsd a hőt, és folytasd a keverést, hogy a folyadék sűrűsödjön. Körülbelül 30-40 percig, vagy amíg a mennyisége felére csökken.

    A sűrítéshez szükséges idő függ a hőmérséklettől, ne hagyd abba a keverést, mert a tej könnyen leéghet.

    3

    Add hozzá a cukrot, a kardamomot és a sáfrányt. Keverd addig, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    A sáfrányot a legjobb előtte egy kevés meleg vízben áztatni, hogy intenzívebb ízt kapj.

    4

    Helyezd a rózsavizet és az apróra vágott földimogyorót a sűrített tejhez, és keverd jól össze.

    A rózsavíz finom, virágos ízt ad, de ne használd túl sokat, mert elnyomhatja a többi ízt.

    5

    Öntsd a keveréket kis formákba, és tedd a fagyasztóba legalább 4-6 órára, vagy amíg teljesen megfagy.

    Ha nem rendelkezik formákkal, használhatsz egyszerű poharakat vagy műanyag poharakat is!

    6

    Miután a kulfi megfagyott, óvatosan húzd le a formákról, és tálald azonnal.

    Ha nehezen jön ki a forma, tartsd a formát pár másodpercig meleg víz alatt, hogy könnyebben kijöjjön.