Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
Fontos, hogy a víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A kézmeleg víz az ideális.
Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas tapintású. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl száraz, egy kevés vizet.
A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.
A tésztát meleg helyen, például a sütőben (alacsony hőfokon) vagy egy radiátor közelében is pihentetheted. A lényeg, hogy ne legyen huzat.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.
A tésztát ne nyújtsd túl vékonyra, mert akkor könnyen kiszárad a sütőben.
A tésztára szórd rá a friss málnát, majd kanalazd rá a mascarponét egyenletesen elosztva.
Ha fagyasztott málnát használsz, előtte olvaszd ki és csepegtesd le, hogy ne áztassa el a tésztát.
A tészta szélét hajtsd fel, majd óvatosan nyomkodd bele a málnát és a mascarponét.
A széleket alaposan zárd le, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
Figyeld a sütőt, és ha a teteje nagyon gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.
A focaccia langyosan a legfinomabb, de hidegen is nagyon jó.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.