Málnás parfé tálalva

Málnás parfé

A málnás parfé minden falatja egy emlék – egy nyári nap édes íze, amit sosem felejtünk el. A parfé eredete a 19. századi Franciaországból származik, ahol először tojással és tejszínnel készítették el ezt a félig fagyasztott, luxus desszertet. A málnával dúsított változat egy modern, könnyedebb interpretáció, amely a nyári hónapok elengedhetetlen hűsítője lett. A tökéletes állag titka a tejszín gondos felverése és a málnapüré finom átpasszírozása. Tipp: Ha különleges alkalomra készíted, rétegezheted a pürét és a krémet poharakba tálalva. Ez az édesség kiváló választás nyári vendégségekhez, családi ebédekhez vagy egy romantikus esti desszertként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
1520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Friss málna
250 ml Habtejszín
200 ml Sűrített tej
1 tk. Vanília kivonat
50 g Cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a málnát, majd szárítsd meg óvatosan papírtörlőn. Ügyelj arra, hogy ne maradjon rajta szár vagy levél. TIPP: Ha törékenyebb a gyümölcs, használj szűrőt és hideg vizet a mosáshoz.

    Fontos, hogy a málna teljesen száraz legyen, mielőtt pürésíted, mert a felesleges víz jégkristályokat okozhat a parfeban.

    2

    Tedd a málnát egy turmixgépbe, és pürésítsd teljesen simára. Ha zavar a magos állag, szűrd át egy sűrű szitán. Ez segít abban, hogy a parfé krémesebb legyen, és ne legyen zavaró a textúrája.

    A szűrés időigényes lehet, de megéri a végeredményért. Használj egy fakanalat a püré áttolásához a szitán.

    3

    Egy nagyobb keverőtálban verd fel a hideg habtejszínt kemény habbá. TIPP: A tejszín akkor verhető jól, ha előzőleg lehűtötted. Hasznos trükk, ha a keverőtálat is beteszed 10 percre a hűtőbe vagy fagyasztóba.

    Ügyelj arra, hogy ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat. Akkor jó, ha kemény csúcsokat képez, de még krémes.

    4

    Egy másik tálban keverd össze a sűrített tejet, a vaníliát, a cukrot és a málnapürét. Addig keverd, míg sima, egynemű állagot kapsz.

    Kóstold meg a málnás keveréket, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis cukrot, attól függően, hogy mennyire édes a málna.

    5

    Lassan, óvatos mozdulatokkal forgasd bele a felvert tejszínt a málnás keverékbe. Ne keverd túl, mert a hab elveszítheti a légies állagát. Cél, hogy könnyű, habos textúrát kapjunk.

    A tejszínt több részletben add hozzá, és alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal forgasd bele, hogy minél több levegő maradjon a masszában.

    6

    Öntsd a masszát formákba vagy egy nagyobb műanyag edénybe. Simítsd el a tetejét, fedd le fóliával, és helyezd fagyasztóba legalább 4-6 órára, de legjobb, ha egy éjszakára bent marad.

    A fólia megakadályozza, hogy jégkristályok képződjenek a parfé tetején.

    7

    Tálalás előtt 5-10 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy kicsit megpuhuljon. Díszítésként használj friss málnaszemeket (levél és szár nélkül), vagy kevés tejszínhabot a tetejére.

    Ha nehezen jön ki a formából, mártsd az alját néhány másodpercre forró vízbe.