Målnås parfé tålalva

Målnås parfé

A mĂĄlnĂĄs parfĂ© minden falatja egy emlĂ©k – egy nyĂĄri nap Ă©des Ă­ze, amit sosem felejtĂŒnk el. A parfĂ© eredete a 19. szĂĄzadi FranciaorszĂĄgbĂłl szĂĄrmazik, ahol elƑször tojĂĄssal Ă©s tejszĂ­nnel kĂ©szĂ­tettĂ©k el ezt a fĂ©lig fagyasztott, luxus desszertet. A mĂĄlnĂĄval dĂșsĂ­tott vĂĄltozat egy modern, könnyedebb interpretĂĄciĂł, amely a nyĂĄri hĂłnapok elengedhetetlen hƱsĂ­tƑje lett. A tökĂ©letes ĂĄllag titka a tejszĂ­n gondos felverĂ©se Ă©s a mĂĄlnapĂŒrĂ© finom ĂĄtpasszĂ­rozĂĄsa. Tipp: Ha kĂŒlönleges alkalomra kĂ©szĂ­ted, rĂ©tegezheted a pĂŒrĂ©t Ă©s a krĂ©met poharakba tĂĄlalva. Ez az Ă©dessĂ©g kivĂĄlĂł vĂĄlasztĂĄs nyĂĄri vendĂ©gsĂ©gekhez, csalĂĄdi ebĂ©dekhez vagy egy romantikus esti desszertkĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 20 perc
1520 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 6
⭕ 300 g Friss málna
⭕ 250 ml Habtejszín
⭕ 200 ml SƱrĂ­tett tej
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 50 g Cukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Mosd meg alaposan a mĂĄlnĂĄt, majd szĂĄrĂ­tsd meg Ăłvatosan papĂ­rtörlƑn. Ügyelj arra, hogy ne maradjon rajta szĂĄr vagy levĂ©l. TIPP: Ha törĂ©kenyebb a gyĂŒmölcs, hasznĂĄlj szƱrƑt Ă©s hideg vizet a mosĂĄshoz.

    Fontos, hogy a mĂĄlna teljesen szĂĄraz legyen, mielƑtt pĂŒrĂ©sĂ­ted, mert a felesleges vĂ­z jĂ©gkristĂĄlyokat okozhat a parfeban.

    2

    Tedd a mĂĄlnĂĄt egy turmixgĂ©pbe, Ă©s pĂŒrĂ©sĂ­tsd teljesen simĂĄra. Ha zavar a magos ĂĄllag, szƱrd ĂĄt egy sƱrƱ szitĂĄn. Ez segĂ­t abban, hogy a parfĂ© krĂ©mesebb legyen, Ă©s ne legyen zavarĂł a textĂșrĂĄja.

    A szƱrĂ©s idƑigĂ©nyes lehet, de megĂ©ri a vĂ©geredmĂ©nyĂ©rt. HasznĂĄlj egy fakanalat a pĂŒrĂ© ĂĄttolĂĄsĂĄhoz a szitĂĄn.

    3

    Egy nagyobb keverƑtĂĄlban verd fel a hideg habtejszĂ­nt kemĂ©ny habbĂĄ. TIPP: A tejszĂ­n akkor verhetƑ jĂłl, ha elƑzƑleg lehƱtötted. Hasznos trĂŒkk, ha a keverƑtĂĄlat is beteszed 10 percre a hƱtƑbe vagy fagyasztĂłba.

    Ügyelj arra, hogy ne verd tĂșl a tejszĂ­nt, mert kicsapĂłdhat. Akkor jĂł, ha kemĂ©ny csĂșcsokat kĂ©pez, de mĂ©g krĂ©mes.

    4

    Egy mĂĄsik tĂĄlban keverd össze a sƱrĂ­tett tejet, a vanĂ­liĂĄt, a cukrot Ă©s a mĂĄlnapĂŒrĂ©t. Addig keverd, mĂ­g sima, egynemƱ ĂĄllagot kapsz.

    KĂłstold meg a mĂĄlnĂĄs keverĂ©ket, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kis cukrot, attĂłl fĂŒggƑen, hogy mennyire Ă©des a mĂĄlna.

    5

    Lassan, Ăłvatos mozdulatokkal forgasd bele a felvert tejszĂ­nt a mĂĄlnĂĄs keverĂ©kbe. Ne keverd tĂșl, mert a hab elveszĂ­theti a lĂ©gies ĂĄllagĂĄt. CĂ©l, hogy könnyƱ, habos textĂșrĂĄt kapjunk.

    A tejszĂ­nt több rĂ©szletben add hozzĂĄ, Ă©s alulrĂłl felfelĂ©, körkörös mozdulatokkal forgasd bele, hogy minĂ©l több levegƑ maradjon a masszĂĄban.

    6

    Öntsd a masszĂĄt formĂĄkba vagy egy nagyobb mƱanyag edĂ©nybe. SimĂ­tsd el a tetejĂ©t, fedd le fĂłliĂĄval, Ă©s helyezd fagyasztĂłba legalĂĄbb 4-6 ĂłrĂĄra, de legjobb, ha egy Ă©jszakĂĄra bent marad.

    A fĂłlia megakadĂĄlyozza, hogy jĂ©gkristĂĄlyok kĂ©pzƑdjenek a parfĂ© tetejĂ©n.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt 5-10 perccel vedd ki a fagyasztĂłbĂłl, hogy kicsit megpuhuljon. DĂ­szĂ­tĂ©skĂ©nt hasznĂĄlj friss mĂĄlnaszemeket (levĂ©l Ă©s szĂĄr nĂ©lkĂŒl), vagy kevĂ©s tejszĂ­nhabot a tetejĂ©re.

    Ha nehezen jön ki a formåból, mårtsd az aljåt néhåny måsodpercre forró vízbe.