Mosd meg alaposan a málnát, majd szárítsd meg óvatosan papírtörlőn. Ügyelj arra, hogy ne maradjon rajta szár vagy levél. TIPP: Ha törékenyebb a gyümölcs, használj szűrőt és hideg vizet a mosáshoz.
Fontos, hogy a málna teljesen száraz legyen, mielőtt pürésíted, mert a felesleges víz jégkristályokat okozhat a parfeban.
Tedd a málnát egy turmixgépbe, és pürésítsd teljesen simára. Ha zavar a magos állag, szűrd át egy sűrű szitán. Ez segít abban, hogy a parfé krémesebb legyen, és ne legyen zavaró a textúrája.
A szűrés időigényes lehet, de megéri a végeredményért. Használj egy fakanalat a püré áttolásához a szitán.
Egy nagyobb keverőtálban verd fel a hideg habtejszínt kemény habbá. TIPP: A tejszín akkor verhető jól, ha előzőleg lehűtötted. Hasznos trükk, ha a keverőtálat is beteszed 10 percre a hűtőbe vagy fagyasztóba.
Ügyelj arra, hogy ne verd túl a tejszínt, mert kicsapódhat. Akkor jó, ha kemény csúcsokat képez, de még krémes.
Egy másik tálban keverd össze a sűrített tejet, a vaníliát, a cukrot és a málnapürét. Addig keverd, míg sima, egynemű állagot kapsz.
Kóstold meg a málnás keveréket, és ha szükséges, adj hozzá még egy kis cukrot, attól függően, hogy mennyire édes a málna.
Lassan, óvatos mozdulatokkal forgasd bele a felvert tejszínt a málnás keverékbe. Ne keverd túl, mert a hab elveszítheti a légies állagát. Cél, hogy könnyű, habos textúrát kapjunk.
A tejszínt több részletben add hozzá, és alulról felfelé, körkörös mozdulatokkal forgasd bele, hogy minél több levegő maradjon a masszában.
Öntsd a masszát formákba vagy egy nagyobb műanyag edénybe. Simítsd el a tetejét, fedd le fóliával, és helyezd fagyasztóba legalább 4-6 órára, de legjobb, ha egy éjszakára bent marad.
A fólia megakadályozza, hogy jégkristályok képződjenek a parfé tetején.
Tálalás előtt 5-10 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy kicsit megpuhuljon. Díszítésként használj friss málnaszemeket (levél és szár nélkül), vagy kevés tejszínhabot a tetejére.
Ha nehezen jön ki a formából, mártsd az alját néhány másodpercre forró vízbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.