Manti marhahússal tálalva joghurttal és korianderrel

Manti marhahússal

A manti egy hagyományos közép-ázsiai étel, amely az oszmán birodalom konyhájából ered. A manti tésztáját hagyományosan húsos töltelékkel készítik, és a főzés során a tészta elképesztően lágy és ízletes lesz. A marhahússal készült manti különösen népszerű, mivel a hús gazdag ízt ad a tésztának. Ezt az ételt gyakran tálalják joghurttal, hogy még frissítőbb legyen.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Liszt
1 db Tojás
150 ml Víz
250 g Marhahús (darálva)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
100 g Joghurt
1 csipet Szerecsendió
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a tojást, sót, és a vizet. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává. Ha szükséges, adj hozzá még egy kevés vizet, hogy rugalmas tésztát kapj.

    A tészta legyen rugalmas, de ne túl lágy, hogy könnyen lehessen nyújtani és tölteni.

    2

    A tésztát fóliával letakarva pihentesd legalább 30 percig, hogy könnyebben nyújtható legyen.

    Ha a tészta pihen, a liszt jobban felszívja a vizet, és a tészta puhább lesz.

    3

    A marhahúst egy serpenyőben pirítsd meg közepes lángon, add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd pirítsd őket együtt. Sózd, borsozd és reszeld rá egy csipet szerecsendiót.

    A fokhagyma és a hagyma együtt pirulva ínycsiklandó ízt ad a tölteléknek, ne hagyd el őket!

    4

    Miután a hús elkészült, hagyd kihűlni, majd töltsd meg vele a kinyújtott tésztát. A tésztát vágd kis négyzetekre, és tedd a közepébe a húst, majd hajtsd össze, hogy egy kis táska formáját kapja.

    A manti töltelékét próbáld egyenletesen elosztani, hogy minden darab egyforma méretű legyen.

    5

    A kész mantikat forrásban lévő, sós vízben főzd 10-15 percig, amíg a tészta puha és átsült lesz.

    A mantik főzéséhez ügyelj arra, hogy a víz elég sós legyen, hogy a tészta ne legyen íztelen.

    6

    Miután kifőtt, szedd ki őket a vízből, és tálald egy tálon, joghurttal és friss korianderrel díszítve.

    A joghurt frissítő hatása remekül kiegészíti a manti ízét, és a koriander frissessége gazdagítja az ételt.