A vöröshagymát, fokhagymát és zöldpaprikát vágd apróra, a paradicsomokat hámozd meg és kockázd fel. A burgonyát hámozd meg, majd darabold nagyobb kockákra.
A paradicsom könnyen hámozható, ha előtte pár másodpercre forró vízbe teszed, majd lehűtöd hideg vízben.
Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, add hozzá a hagymát és fokhagymát, és párold üvegesre. Ezután add hozzá a zöldpaprikát és pirospaprikát, majd pár perc múlva a paradicsomot is.
Alacsony-közepes lángon dolgozz, hogy ne égjenek meg a zöldségek, hanem szépen összeérjenek az ízek.
Add hozzá a burgonyát, öntsd rá a fehérbort, forrald fel, majd öntsd rá az alaplevet is. Fedd le és főzd kb. 25 percig, amíg a burgonya megpuhul.
A bort főzd el pár percig az alaplé hozzáadása előtt – így elpárolog az alkohol, és csak az íze marad meg.
Kockázd fel a tonhalat és a főzés végén add a fazékba. Főzd további 5 percig, amíg a hal átfő, de még szaftos marad.
Ne főzd túl a tonhalat, mert kiszárad – elég neki pár perc, míg kifehéredik és enyhén omlós lesz.
Ízesítsd sóval és borssal. Tálald frissen, melegen, akár friss petrezselyemmel megszórva.
Tálalás előtt hagyd pár percet állni, így az ízek jobban összeérnek a tányéron.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.