Masor Tenga zöld chilivel, gazdag fűszeres hal étel friss korianderrel

Masor Tenga zöld chilivel

A Masor Tenga egy klasszikus indiai étel, amelyet különféle halakkal készítenek, de a zöld chili és fűszerek teszik igazán különlegessé. A hagyományos recept az ínycsiklandó halhúst zöld chilivel és egyedi fűszerekkel kombinálja, hogy egy ínycsiklandó, fűszeres ételt alkosson. A koriander és a citrom hozzáadása még frissebbé és üdébbé teszi ezt a gazdag ételt, amely a közel-keleti és indiai konyha egyik népszerű fogása.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Tenga (hal)
4 db Zöld chili
1 db Cebolla (vöröshagyma)
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss koriander
2 ek. Pálmaolaj
1 tk. Fekete bors
1 tk.
1 db Citrom
2 db Friss paradicsom

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat tisztítsd meg, majd vágd fel kisebb darabokra. Ha van, távolítsd el a csontokat is.

    Ha a tengai hal nem áll rendelkezésre, bármilyen más, zsírosabb halfajta is használható, például lazac.

    2

    A zöld chiliket apró darabokra vágd fel, a vöröshagymát és fokhagymát finomra aprítva add hozzá a halhoz.

    A chili mennyiségét saját ízlésed szerint változtathatod, ha nem szeretnéd túl csípősre, csökkentsd a chili adagot.

    3

    A pálmaolajat hevítsd fel egy lábasban, majd add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát. Pirítsd, amíg üvegesedni nem kezd.

    A hagymákat ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, mert a megégett hagyma keserű ízt adhat a levesnek.

    4

    Adj hozzá a felvágott paradicsomot és zöld chilit, majd főzd 5 percig, hogy a paradicsom megpuhuljon és a fűszerek elkezdjék kiszabadítani az ízeket.

    A paradicsom segít egy szép, szaftos alapot adni az ételnek, és nem szükséges teljesen feloldódnia, csak puhának kell lennie.

    5

    Most tedd hozzá a haldarabokat, a citromlevet, és ízesítsd sóval és fekete borssal.

    A citrom frissítő ízt ad a halnak, de ügyelj arra, hogy ne facsard túl, mert a túl sok citrom megölheti a hal finom ízét.

    6

    Főzd tovább a halat 10-15 percig, amíg teljesen átsül, de vigyázz, hogy ne főzd túl, mert a hal könnyen szétmorzsolódhat.

    Ha a hal túl gyorsan szétmállik, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy finom állagú maradjon.

    7

    Miután a hal megpuhult, szórd meg a friss korianderrel, és tálald forrón, friss rizs vagy kenyér mellé.

    A koriander friss ízt ad a végén, és gyönyörű színt a tálalásnál.