Matbucha harissával, friss korianderrel és citromlével tálalva

Matbucha harissával

A Matbucha egy hagyományos marokkói étel, amelyet elsősorban a szegényebb rétegek fogyasztottak, mivel könnyen elkészíthető, és egyszerű hozzávalókat igényel. A harissa adja meg az étel pikáns ízét, amely a marokkói konyha egyik alapfűszere. Az ételt gyakran tálalják melegen, friss kenyérrel, vagy akár főételként is. Az ízek mélysége és az étel frissessége az egyik legnagyobb vonzereje, különösen a fűszeres harissa és a gazdag paradicsomos alap révén.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Érett paradicsom
2 db Piros paprika
4 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Harissa
0.5 tk.
1 ek. Friss koriander
1 ek. Lemonlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat és a paprikát vágd apró kockákra, a fokhagymát finomra aprítva.

    A paradicsomokat hámozd meg, ha szeretnéd, hogy az étel sűrűbb legyen. Ha gyorsan szeretnéd eltávolítani a héjukat, forrázd le őket forró vízzel!

    2

    Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát. Pirítsd meg pár percig, amíg az illata felszabadul.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat neki. Csak akkor add hozzá a paprikát és paradicsomot, amikor már finoman megpirult.

    3

    Add hozzá a paprikát és paradicsomot, majd alacsony hőmérsékleten főzd össze őket 15-20 percig, amíg a paradicsom teljesen megpuhul.

    A paradicsomot hagyd úgy főzni, hogy saját levében párolódjon, így gazdagabb ízű szószt kapsz.

    4

    Add hozzá a harissát, sót és a friss koriandert, majd alaposan keverd össze. Főzd tovább 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A harissa mennyiségét ízlés szerint állíthatod, ha kevésbé csípőset szeretnél, kevesebb harissát is használhatsz.

    5

    Amikor az étel kész, locsold meg friss citromlével, és tálald melegen.

    A citromlé frissességet ad az ételnek, ne hagyd ki, mert kiemeli a fűszerek ízét.