A paradicsomokat és a paprikát vágd apró kockákra, a fokhagymát finomra aprítva.
A paradicsomokat hámozd meg, ha szeretnéd, hogy az étel sűrűbb legyen. Ha gyorsan szeretnéd eltávolítani a héjukat, forrázd le őket forró vízzel!
Egy nagy serpenyőben hevíts olívaolajat, majd add hozzá a fokhagymát. Pirítsd meg pár percig, amíg az illata felszabadul.
Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat neki. Csak akkor add hozzá a paprikát és paradicsomot, amikor már finoman megpirult.
Add hozzá a paprikát és paradicsomot, majd alacsony hőmérsékleten főzd össze őket 15-20 percig, amíg a paradicsom teljesen megpuhul.
A paradicsomot hagyd úgy főzni, hogy saját levében párolódjon, így gazdagabb ízű szószt kapsz.
Add hozzá a harissát, sót és a friss koriandert, majd alaposan keverd össze. Főzd tovább 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A harissa mennyiségét ízlés szerint állíthatod, ha kevésbé csípőset szeretnél, kevesebb harissát is használhatsz.
Amikor az étel kész, locsold meg friss citromlével, és tálald melegen.
A citromlé frissességet ad az ételnek, ne hagyd ki, mert kiemeli a fűszerek ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.