A sziruphoz keverd össze a cukrot, vizet és citromlevet, majd forrald fel. Főzd alacsony lángon 5 percig, és hagyd teljesen kihűlni.
A mandulaliszttel készült tészta nem szívja fel annyira a szirupot, mint a sima lisztes, de így is ínycsiklandó.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslét, cukrot, kókuszolajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
A mandulaliszt miatt a tészta tömörebb lesz, de mégis omlós marad.
Add hozzá a mandulalisztet és a grízt, majd keverd össze kézzel, amíg puha, enyhén olajos tésztát kapsz. Ne gyúrd túl.
A mandulaliszttel készült tészta könnyebben törik, így figyelj a keverésre.
Formázz diónyi, ovális sütiket, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
A mandulaliszt miatt a tészta lehet, hogy egy kicsit ragacsos lesz, de nedves kézzel könnyen formázhatod.
Süsd 180°C-on 25–30 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A mandulalisztes tésztának egy kis extra időre van szüksége a sütőben, hogy elérje a kívánt állagot.
A forró sütiket tedd a hideg szirupba 30–60 másodpercre, majd tedd őket egy tálra hűlni.
A mandulalisztes tészta nem szívja fel annyira a szirupot, de még így is gazdag, ínycsiklandó.
Tálalás előtt megszórhatod reszelt narancshéjjal vagy apróra vágott mandulával.
A frissen reszelt narancshéj és a mandula extra ropogós textúrát ad a süteményeknek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.