A mazsolát áztasd be egy kevés vízbe, hogy megpuhuljon. A sziruphoz keverd össze a mézet, cukrot, vizet és citromlevet, majd forrald fel. Főzd alacsony lángon 5 percig, és hagyd teljesen kihűlni.
A mazsolát akár rumba is áztathatod, hogy intenzívebb ízt kapjon.
Egy nagy tálban keverd össze a narancslevet, cukrot, olajat, reszelt narancshéjat, fahéjat, szegfűszeget és a szódabikarbónát.
A szódabikarbóna szép habzást okoz a narancslével – ez segít a tészta levegősségében.
Add hozzá a lisztet és a grízt, majd keverd össze kézzel, amíg puha tésztát kapsz. Ne gyúrd túl, hogy omlós maradjon.
A túlkevert tészta kemény lesz, ezért csak addig dolgozd, amíg összeáll.
Formázz diónyi, ovális sütiket, majd egy-egy kis adag mazsolát tegyél a közepükbe. Helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
A mazsolát belesüllyesztheted a tésztába, de ügyelj rá, hogy ne túl sok legyen, hogy ne áztassa el a tésztát.
Süsd 180°C-on 25–30 percig, amíg aranybarnák lesznek.
Ne hagyd túl hosszú ideig a sütőben, mert kiszáradhat a tészta.
A forró sütiket tedd a hideg szirupba 30–60 másodpercre, majd tedd őket egy tálra hűlni.
A szirup gyors beszívódása érdekében a sütiket egyenletesen forgasd át a szirupban.
Tálalás előtt megszórhatod reszelt narancshéjjal vagy apróra vágott dióval.
A narancshéj frissebb aromát ad a süteménynek, míg a dió extra ropogósságot kölcsönöz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.