Menchi Katsu szendvics, káposztával tálalva

Menchi Katsu szendvicsben

A Menchi Katsu egy japán étel, amelyet panírozott darált húsból készítenek. Az étel hagyományosan rizs mellé tálalják, de a szendvics változata egy újragondolt étkezési forma, amely könnyen fogyasztható utcán vagy munkahelyen. A Menchi Katsu szendvics egy igazi komfort étel, amely a friss káposztával és puha kenyérrel egy igazi ínycsiklandó falatot kínál, miközben a ropogós panír és a szaftos hús tökéletes harmóniában van.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Darálthús (sertés és marha keveréke)
100 g Zsemlemorzsa
1 db Tojás
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Worcestershire szósz
1 tk.
0.5 tk. Bors
3 ek. Olaj a sütéshez
2 szelet Fehér kenyér
100 g Káposzta (vékonyra szeletelve)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd a darált hússal, sóval, borssal, szójaszósszal és Worcestershire szósszal jól keverd össze.

    A húsba tett fűszerek adják meg az étel alapízét, ezért ügyelj, hogy egyenletesen eloszlasd őket.

    2

    A hús keverékéhez add hozzá a tojást és a zsemlemorzsát, majd alaposan gyúrd össze.

    Ha a keverék túl száraznak tűnik, adj hozzá egy kis vízet, hogy könnyebben formázható legyen.

    3

    Formázz a keverékből egyenlő méretű lapos pogácsákat, és készítsd elő a panírozáshoz szükséges zsemlemorzsát és lisztet.

    A pogácsákat ne formázd túl vastagra, hogy a hús jól átsüljön.

    4

    A pogácsákat először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába mártsd.

    A panírozásnál ügyelj, hogy minden oldalról jól befedje a morzsa.

    5

    A serpenyőben melegítsd fel az olajat, majd a panírozott pogácsákat süsd mindkét oldalán aranybarnára és ropogósra.

    A pogácsákat ne rakd túl közel egymáshoz a serpenyőben, hogy egyenletesen süljenek.

    6

    A megsült Menchi Katsu-t tedd a fehér kenyér szeletek közé, és tálald káposztával díszítve.

    A friss káposzta ropogóssága tökéletes kontrasztot ad a puha húsnak és a ropogós panírnak.