Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.
Ne áztasd túl a zselatinlapokat, mert elolvadhatnak.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és a friss mentalevelekkel. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.
A mentaleveleket enyhén törd össze, hogy jobban kiadják az ízüket. Ne hagyd sokáig forrni a tejszínt, mert megéghet.
Adj hozzá citromlevet és reszelt citromhéjat, hogy friss, üde ízt adj a keverékhez.
A citromhéjat óvatosan reszeld, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lehet.
Vedd le a lábost a tűzről, és szűrd le a mentaleveleket. Ezután keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.
A zselatint csak a tűzről levéve add hozzá, mert a túl magas hőmérsékleten elveszíti a zselésítő képességét.
Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.
A poharakat ferdén is megtöltheted, ha érdekesebb tálalást szeretnél. A hűtőben helyezd stabil helyre a poharakat, hogy ne boruljanak fel.
Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss mentalevelekkel és egy vékony citromszelettel.
A citromszeletet vágd nagyon vékonyra, hogy ne legyen túl savanyú.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.