Mentás-citromos panna cotta tálalva

Mentás-citromos panna cotta

A mentás-citromos panna cotta a klasszikus olasz desszert egy frissítő, üde változata. A menta természetes aromája és a citrom savanykás íze tökéletes harmóniában egyesül a tejszínes alap selymességével. Ez a desszert nemcsak látványos, hanem ízében is különleges, így bármilyen könnyed alkalomra, például nyári összejövetelekre vagy családi vacsorákra ideális választás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
370 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
80 g Cukor
1 db Vaníliarúd
5 db Zselatinlapok
10 levél Friss menta
30 ml Citromlé
1 db Citromhéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    Ne áztasd túl a zselatinlapokat, mert elolvadhatnak.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral, a vaníliarúd kikapart magjaival és a friss mentalevelekkel. Lassan forrald fel, hogy az ízek összeérjenek.

    A mentaleveleket enyhén törd össze, hogy jobban kiadják az ízüket. Ne hagyd sokáig forrni a tejszínt, mert megéghet.

    3

    Adj hozzá citromlevet és reszelt citromhéjat, hogy friss, üde ízt adj a keverékhez.

    A citromhéjat óvatosan reszeld, hogy a fehér rész ne kerüljön bele, mert keserű lehet.

    4

    Vedd le a lábost a tűzről, és szűrd le a mentaleveleket. Ezután keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.

    A zselatint csak a tűzről levéve add hozzá, mert a túl magas hőmérsékleten elveszíti a zselésítő képességét.

    5

    Öntsd a keveréket átlátszó poharakba, és hagyd hűlni szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megszilárduljon.

    A poharakat ferdén is megtöltheted, ha érdekesebb tálalást szeretnél. A hűtőben helyezd stabil helyre a poharakat, hogy ne boruljanak fel.

    6

    Tálalás előtt díszítsd a panna cottát friss mentalevelekkel és egy vékony citromszelettel.

    A citromszeletet vágd nagyon vékonyra, hogy ne legyen túl savanyú.