Mentás lassi pohárban, jégkockákkal díszítve

Mentás lassi

A mentás lassi egy frissítő, indiai ital, amely joghurtból és tejből készül, és mentával van gazdagítva. Az ital enyhén édes és hűsítő, miközben a menta aromás íze és a rózsavíz virágos frissessége egy igazán különleges ízélményt biztosít. Ez az ital kiváló választás a nyári hónapokra, vagy bármikor, amikor egy frissítő, de tápláló italra vágysz. A mentás lassi gyorsan elkészíthető és tökéletes egy frissítő pillanathoz.

Előkészület 5 perc
Elkészítés N/A
Teljes 5 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
250 ml Joghurt
100 ml Tej
2 ek. Friss menta
2 ek. Cukor
1 tk. Rózsavíz
6 db Jégkockák

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A friss mentát vágd apróra, hogy jobban kioldódjon az íze.

    A friss menta illata és íze igazán különlegessé teszi a lassi frissítő hatását.

    2

    A joghurtot és a tejet tedd egy turmixgépbe, majd add hozzá az apróra vágott mentát, a cukrot és a rózsavizet.

    A rózsavíz finom, virágos ízt ad a mentás lassinak, de ha nem kedveled, el is hagyhatod.

    3

    Turmixold össze az összes hozzávalót simára.

    A menta apró darabjai kicsit roppanós textúrát adnak, de ha simább italt szeretnél, szűrheted is.

    4

    Tedd hozzá a jégkockákat és turmixold tovább, hogy az ital hideg és frissítő legyen.

    A jégkockák segítenek abban, hogy az ital hideg és kellemesen friss legyen.

    5

    Tálald azonnal, és élvezd a friss, mentás italt.