Mézes-fahéjas macaron

Mézes-fahéjas macaron

A mézes-fahéjas macaron a francia macaron tésztát ötvözi a méz és a fahéj fűszeres ízével. A fehér csokoládéval készült töltelék gazdag és krémes, így egy igazán különleges és ínycsiklandó desszertet készíthetünk belőle. Ez a macaron tökéletes választás téli és ünnepi alkalmakra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
1 tk. Fahéj
2 ek. Méz
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a mézes-fahéjas tölteléket: a fahéjat és a mézet keverd össze a tejszínnel, majd tedd félre.

    A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd meg egy kicsit, hogy a méz könnyebben elkeveredjen benne. A tölteléket hűtsd le teljesen, mielőtt a macaronokra kennéd.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A mandulalisztet és a porcukrot legalább kétszer szitáld át, hogy a macaronok felülete sima legyen.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és adj hozzá egy csipet sót a könnyebb habverés érdekében. A cukrot apránként add hozzá, hogy a hab szép fényes és stabil legyen.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A mandulalisztet és a porcukrot spatulával, lentről felfelé mozdulatokkal forgasd bele a habba. Vigyázz, hogy ne törj össze a habot, mert akkor a macaronok nem lesznek szép magasak.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy a macaronok egyenletesen süljenek. Használj sablont, ha biztosra akarsz menni.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a szép 'lábak' kialakulásához sütés közben. Ha a hártya nem elég vastag, a macaronok megrepedhetnek.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő és hőmérséklet a sütőtől függően változhat. Fontos, hogy a macaronok teljesen kihűljenek, mielőtt leveszed őket a sütőpapírról.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a mézes-fahéjas tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvaszd fel. A mézes-fahéjas tejszínt fokozatosan add hozzá a csokoládéhoz, hogy ne csapódjon ki.

    9

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A tölteléket ne hűtsd túl sokáig, mert akkor túl kemény lesz és nehéz lesz a macaronokra kenni.

    10

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes mézes-fahéjas tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket egyenletesen oszd el a macaronokon, hogy mindegyik egyforma legyen.

    11

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés után a macaronok íze intenzívebb lesz és a tésztájuk is puhább.