Készítsd el a mézes-fahéjas tölteléket: a fahéjat és a mézet keverd össze a tejszínnel, majd tedd félre.
A tejszínt ne forrald fel, csak melegítsd meg egy kicsit, hogy a méz könnyebben elkeveredjen benne. A tölteléket hűtsd le teljesen, mielőtt a macaronokra kennéd.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A mandulalisztet és a porcukrot legalább kétszer szitáld át, hogy a macaronok felülete sima legyen.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje legyen szobahőmérsékletű, és adj hozzá egy csipet sót a könnyebb habverés érdekében. A cukrot apránként add hozzá, hogy a hab szép fényes és stabil legyen.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A mandulalisztet és a porcukrot spatulával, lentről felfelé mozdulatokkal forgasd bele a habba. Vigyázz, hogy ne törj össze a habot, mert akkor a macaronok nem lesznek szép magasak.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
A korongok legyenek egyforma méretűek, hogy a macaronok egyenletesen süljenek. Használj sablont, ha biztosra akarsz menni.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a szép 'lábak' kialakulásához sütés közben. Ha a hártya nem elég vastag, a macaronok megrepedhetnek.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő és hőmérséklet a sütőtől függően változhat. Fontos, hogy a macaronok teljesen kihűljenek, mielőtt leveszed őket a sütőpapírról.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a mézes-fahéjas tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A csokoládét vízgőz felett vagy mikróban olvaszd fel. A mézes-fahéjas tejszínt fokozatosan add hozzá a csokoládéhoz, hogy ne csapódjon ki.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A tölteléket ne hűtsd túl sokáig, mert akkor túl kemény lesz és nehéz lesz a macaronokra kenni.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes mézes-fahéjas tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket egyenletesen oszd el a macaronokon, hogy mindegyik egyforma legyen.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés után a macaronok íze intenzívebb lesz és a tésztájuk is puhább.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.