Mézes fokhagymås vörösboros szósz tålalva

Mézes fokhagymås vörösboros szósz

A vörösboros szĂłszok az eurĂłpai konyhĂĄk egyik alapelemei, de a mĂ©z Ă©s fokhagyma hozzĂĄadĂĄsĂĄval egy kĂŒlönleges, Ă©des-savanyĂș kombinĂĄciĂłt hozhatunk lĂ©tre. A vörösbor gazdag aromĂĄja tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a fokhagyma intenzĂ­v Ă­zĂ©t, mĂ­g a mĂ©z selymes Ă©dessĂ©ge lĂĄgyĂ­tja az egĂ©szet. KĂ©pzeld el, ahogy a vörösbor mĂ©ly, testes illata keveredik a fokhagyma Ă©s mĂ©z gazdag aromĂĄival, miközben a rozmaring frissessĂ©get ad a szĂłsznak. Ez a mĂĄrtĂĄs tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs steak, sĂŒlt csirke vagy grillezett zöldsĂ©gek mellĂ©. Az elkĂ©szĂ­tĂ©se gyors Ă©s egyszerƱ, de az Ă­zek kombinĂĄciĂłja minden Ă©tkezĂ©st felejthetetlennĂ© tesz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 25 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 ml Vörösbor
⭕ 50 g MĂ©z
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 30 g Vaj
⭕ 20 ml Almaecet
⭕ 5 g Só
⭕ 3 g Fekete bors
⭕ 1 ág Friss rozmaring

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az alapanyagokat: a fokhagymĂĄt hĂĄmozd meg Ă©s aprĂ­tsd finomra, a rozmaringĂĄgat vĂĄgd kisebb darabokra.

    A rozmaring helyett hasznĂĄlhatsz kakukkfĂŒvet vagy mĂĄs fƱszernövĂ©nyt is, ami illik a vörösborhoz.

    2

    Egy közepes mĂ©retƱ serpenyƑben olvaszd meg a vajat közepes lĂĄngon. Add hozzĂĄ az aprĂ­tott fokhagymĂĄt, Ă©s pirĂ­tsd 1-2 percig, amĂ­g illatos lesz.

    Vigyåzz, a vaj ne égjen meg, mert akkor keserƱ lesz a szósz.

    3

    Öntsd hozzĂĄ a vörösbort Ă©s az almaecetet, majd keverd bele a mĂ©zet. Keverd alaposan, amĂ­g a mĂ©z feloldĂłdik.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ vörösbort, mert ez nagyban befolyĂĄsolja a szĂłsz Ă­zĂ©t. Az almaecet helyett hasznĂĄlhatsz vörösborecetet is.

    4

    Add hozzĂĄ a rozmaringot, sĂłt Ă©s borsot. Forrald fel a szĂłszt, majd csökkentsd a hƑfokot alacsonyra, Ă©s fƑzd 15-20 percig, amĂ­g a szĂłsz kissĂ© besƱrƱsödik.

    Fontos, hogy alacsony hƑfokon fƑzd, hogy ne Ă©gjen le a szĂłsz. IdƑnkĂ©nt keverd meg.

    5

    KĂłstold meg a szĂłszt, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, ĂĄllĂ­tsd be az Ă­zeket több mĂ©zzel az Ă©desebb vagy almaecettel a savanykĂĄsabb Ă­zĂ©rt.

    A kĂłstolĂĄs itt is elengedhetetlen! Így tudod a sajĂĄt Ă­zlĂ©sedre szabni a szĂłszt.

    6

    Ha simåbb ållagot szeretnél, szƱrd åt a szószt vagy turmixold åt botmixerrel.

    A szƱrés eltåvolítja a rozmaring darabkåkat, így a szósz simåbb lesz.

    7

    Hagyd a szĂłszt kissĂ© kihƱlni, majd töltsd tiszta, lĂ©gmentesen zĂĄrhatĂł ĂŒvegbe. HƱtƑszekrĂ©nyben tĂĄrolva akĂĄr egy hĂ©tig is eltarthatĂł.

    A szĂłsz kivĂĄlĂłan illik steakhez, sĂŒlt hĂșsokhoz vagy tĂ©sztĂĄhoz.