Mézes panna cotta tálalva

Mézes panna cotta

A panna cotta az olasz Piemont régióból származik, és az évek során számos ízesítéssel készült változatát alkották meg. A mézes panna cotta egy természetes édességet és egy kis karamellás mélységet ad ennek a klasszikus desszertnek. Képzeld el, ahogy a lágy, krémes panna cotta egy falat után szétolvad a szádban, miközben a méz gazdag aromája és a pirított dió ropogós textúrája tökéletes harmóniát alkot. A tökéletes panna cotta titka a kiváló minőségű méz és a megfelelő zselatin arány. Próbáld ki ezt a változatot egy kis friss bogyós gyümölccsel vagy karamellizált dióval díszítve!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 ml Tejszín
100 ml Tej
80 g Méz
1 db Vaníliarúd
3 db Zselatinlap
30 g Aprított dió

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.

    Fontos, hogy a zselatinlapokat tényleg hideg vízbe áztasd, különben összeragadnak. A megfelelő állag eléréséhez pontosan tartsd be az áztatási időt.

    2

    Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a mézet és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a méz teljesen feloldódik, de ne forrald fel.

    A tejszín és tej keverékét alacsony lángon melegítsd, hogy a tejszín ne égjen le az edény aljára. Használhatsz vanília kivonatot is, ha nincs vaníliarúd.

    3

    Vedd le a tűzről, és hagyd állni 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ez a pihentetés segít, hogy a vanília íze jobban átjárja a tejszínes keveréket.

    4

    Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.

    A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne felesleges víz, mert az befolyásolhatja a panna cotta állagát. Fontos, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, különben darabos lesz a desszert.

    5

    Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges vaníliadarabokat, majd öntsd kis formákba vagy poharakba.

    A szűrés biztosítja a panna cotta sima és egyenletes textúráját.

    6

    Hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.

    A hűtési idő legalább 4 óra, de a legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd, hogy biztosan tökéletesen megdermedjen.

    7

    Tálalás előtt csorgass rá egy kevés mézet, és szórd meg aprított dióval vagy mandulával az extra ízért és ropogósságért.

    A tálalásnál használhatsz friss gyümölcsöket, bogyós gyümölcsökkel különösen finom. A panna cottát könnyebben kifordíthatod a formából, ha tálalás előtt néhány másodpercre forró vízbe mártod a formát.