Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, és hagyd állni 5 percig, amíg megpuhulnak.
Fontos, hogy a zselatinlapokat tényleg hideg vízbe áztasd, különben összeragadnak. A megfelelő állag eléréséhez pontosan tartsd be az áztatási időt.
Egy lábasban keverd össze a tejszínt, a tejet, a mézet és a vaníliarúd kikapart magjait. Melegítsd alacsony hőfokon, amíg a méz teljesen feloldódik, de ne forrald fel.
A tejszín és tej keverékét alacsony lángon melegítsd, hogy a tejszín ne égjen le az edény aljára. Használhatsz vanília kivonatot is, ha nincs vaníliarúd.
Vedd le a tűzről, és hagyd állni 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ez a pihentetés segít, hogy a vanília íze jobban átjárja a tejszínes keveréket.
Nyomkodd ki a beáztatott zselatinlapokat, majd add a meleg keverékhez, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik.
A zselatint alaposan nyomkodd ki, hogy ne maradjon benne felesleges víz, mert az befolyásolhatja a panna cotta állagát. Fontos, hogy a zselatin teljesen feloldódjon, különben darabos lesz a desszert.
Szűrd át a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd az esetleges vaníliadarabokat, majd öntsd kis formákba vagy poharakba.
A szűrés biztosítja a panna cotta sima és egyenletes textúráját.
Hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A hűtési idő legalább 4 óra, de a legjobb, ha egy éjszakán át hűtöd, hogy biztosan tökéletesen megdermedjen.
Tálalás előtt csorgass rá egy kevés mézet, és szórd meg aprított dióval vagy mandulával az extra ízért és ropogósságért.
A tálalásnál használhatsz friss gyümölcsöket, bogyós gyümölcsökkel különösen finom. A panna cottát könnyebben kifordíthatod a formából, ha tálalás előtt néhány másodpercre forró vízbe mártod a formát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.