A marhahúst (galbit) vágjuk egyenlő méretű darabokra, majd helyezzük egy nagy tálba.
Ha a hús túl vastag, próbáljunk vékonyabb szeleteket vágni, hogy jobban átjárja a pác.
Készítsük el a pácoló szószt: egy tálban keverjük össze a miso pasztát, szójaszószt, szezámolajat, reszelt fokhagymát, reszelt gyömbért és a cukrot.
Ha a miso paszta túl sűrű, adhatunk hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben elkeverhető legyen.
Öntsük a pácot a húsra, jól keverjük el, majd lefedve hagyjuk pácolódni a hűtőben 2-3 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pácolás segít abban, hogy a hús szaftos és ízes legyen, minél hosszabb ideig pácolódik, annál finomabb lesz.
A húst közepes lángon, egy forró serpenyőben süssük meg minden oldalán 4-5 percig, amíg a hús szépen megpirul és enyhén karamellizálódik.
A hús sütését ne hagyjuk túl sokáig, hogy a galbi ne száradjon ki, de a külső réteg ropogós legyen.
Tálalás előtt szórjuk meg szezámmaggal és friss korianderrel. Egy kevés lime levet is csavarhatunk rá, hogy friss és citrusos ízt kapjunk.
A koriander frissessége kiemeli a fűszeres és sós ízeket, míg a szezámmag ropogós textúrát ad.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.