Miso galbi, sült marhahús miso pasztával, szezámmaggal és korianderrel tálalva

Miso galbi

A galbi egy hagyományos koreai étel, amely marhahúst, általában bordát jelent, amit pácolnak és grillen vagy serpenyőben sütnek. A miso galbi egy különleges változata, ahol a miso paszta gazdagítja a húst, és egy különleges umami ízt ad neki. A szójaszósz és a gyömbér egyedi fűszerességgel ölelik körbe az ételt, és egyensúlyt teremtenek az édes és sós ízek között. A galbi hagyományosan koreai családi étkezéseken és ünnepeken népszerű.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Marhahús (galbi, borda)
3 ek. Miso paszta
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Szezámolaj
1 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
250 ml Víz
1 ek. Cukor
1 csokor Friss koriander
1 ek. Szezámmag
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst (galbit) vágjuk egyenlő méretű darabokra, majd helyezzük egy nagy tálba.

    Ha a hús túl vastag, próbáljunk vékonyabb szeleteket vágni, hogy jobban átjárja a pác.

    2

    Készítsük el a pácoló szószt: egy tálban keverjük össze a miso pasztát, szójaszószt, szezámolajat, reszelt fokhagymát, reszelt gyömbért és a cukrot.

    Ha a miso paszta túl sűrű, adhatunk hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben elkeverhető legyen.

    3

    Öntsük a pácot a húsra, jól keverjük el, majd lefedve hagyjuk pácolódni a hűtőben 2-3 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pácolás segít abban, hogy a hús szaftos és ízes legyen, minél hosszabb ideig pácolódik, annál finomabb lesz.

    4

    A húst közepes lángon, egy forró serpenyőben süssük meg minden oldalán 4-5 percig, amíg a hús szépen megpirul és enyhén karamellizálódik.

    A hús sütését ne hagyjuk túl sokáig, hogy a galbi ne száradjon ki, de a külső réteg ropogós legyen.

    5

    Tálalás előtt szórjuk meg szezámmaggal és friss korianderrel. Egy kevés lime levet is csavarhatunk rá, hogy friss és citrusos ízt kapjunk.

    A koriander frissessége kiemeli a fűszeres és sós ízeket, míg a szezámmag ropogós textúrát ad.