A moelát alaposan öblítsd le és tisztítsd meg. Vágd kisebb darabokra, hogy könnyen megfőzhető legyen.
A moela tisztításakor ügyelj arra, hogy a kis szőröket és maradékokat teljesen eltávolítsd, így az étel finomabb lesz.
A hagymát és fokhagymát vágd fel apróra, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.
A hagymát pirítva karamellizálhatod, hogy édesebb ízt adjon a húsnak.
Add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát a serpenyőhöz, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat. A hagyma aranybarna színűre piruljon.
A moelát add a serpenyőhöz, és pirítsd meg minden oldalát, hogy egyenletesen megsüljön. Szórd meg pirospaprikával, sóval és borssal.
A pirospaprika hozzáadása gazdag ízt ad a moelának, és szép színt ad a húsnak.
Öntsd hozzá a vizet a serpenyőhöz, és főzd a moelát alacsony lángon 30-40 percig, amíg megpuhul.
Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, hogy a hús ne égjen le, és hogy egy gazdag szaftot kapj.
Miután a moela megpuhult, tálald friss petrezselyemmel díszítve.
A petrezselyem frissessége és zöld színe jól kiegészíti az étel gazdag, ínycsiklandó ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.