Moela hagymával, tálalva friss petrezselyemmel

Moela hagymával

A moela hagymával egy hagyományos magyar étel, amely a csirkebelsőség egyik változatát használja, és fűszeres alapban főzve szinte elolvad a szájban. Az étel a falusi konyhák egyik kedvelt fogása volt, mivel a csirkebelsőség gazdaságos és tápláló. A moela a szaftos, fűszeres hagymával és a gazdag fűszerekkel készült változatban egy igazi házias étel, amely gyorsan elnyeri a családok szívét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Moela (csirkeszárny vagy csirke belsőség)
2 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
1 csipet Bors
300 ml Víz
2 evőkanál Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A moelát alaposan öblítsd le és tisztítsd meg. Vágd kisebb darabokra, hogy könnyen megfőzhető legyen.

    A moela tisztításakor ügyelj arra, hogy a kis szőröket és maradékokat teljesen eltávolítsd, így az étel finomabb lesz.

    2

    A hagymát és fokhagymát vágd fel apróra, majd egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat.

    A hagymát pirítva karamellizálhatod, hogy édesebb ízt adjon a húsnak.

    3

    Add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát a serpenyőhöz, és pirítsd őket 5-7 percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat. A hagyma aranybarna színűre piruljon.

    4

    A moelát add a serpenyőhöz, és pirítsd meg minden oldalát, hogy egyenletesen megsüljön. Szórd meg pirospaprikával, sóval és borssal.

    A pirospaprika hozzáadása gazdag ízt ad a moelának, és szép színt ad a húsnak.

    5

    Öntsd hozzá a vizet a serpenyőhöz, és főzd a moelát alacsony lángon 30-40 percig, amíg megpuhul.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vizet vagy alaplevet, hogy a hús ne égjen le, és hogy egy gazdag szaftot kapj.

    6

    Miután a moela megpuhult, tálald friss petrezselyemmel díszítve.

    A petrezselyem frissessége és zöld színe jól kiegészíti az étel gazdag, ínycsiklandó ízét.