Mole de olla tálalva marhahússal, zöldségekkel és friss korianderrel

Mole de olla

A mole de olla egy hagyományos mexikói étel, amely gazdag mole szószban és zöldségekkel készül. A mole szósz elkészítése sok időt igényel, de a végén az ízek tökéletesen összeolvadnak, hogy egy gazdag, ínycsiklandó ételt kapjunk. Az étel a mexikói vidéken különösen népszerű, és gyakran készítik különleges alkalmakkor.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús
2 ek. Olívaolaj
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Chili por
2 ek. Kakaó
1 l Zöldségleves
2 ek. Szezámmag
2 db Sárgarépa
100 g Zöldbab
1 ek. Cukor
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
2 ek. Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olívaolajat egy nagy lábasban, és pirítsd meg a marhahúst, amíg szép barna nem lesz.

    A hús pirítása segít kihozni az ízeket, fontos, hogy ne hagyd túl sokáig a lángon.

    2

    Közben aprítsd fel a vöröshagymát és a fokhagymát, majd add hozzá a hús mellé. Pirítsd őket még pár percig.

    A hagyma és fokhagyma aromája különleges ízt ad a mole szósznak.

    3

    Add hozzá a chili port, a kakaót, a szezámmagot, a sót és a borsot. Alaposan keverd össze, majd öntsd rá a zöldségleveset.

    A kakaó gazdagítja a mole szószt, a szezámmag pedig egy különleges, ropogós textúrát ad.

    4

    Tedd bele a sárgarépát és a zöldbabot, majd forrald fel. Csökkentsd a hőt és főzd alacsony lángon 40-45 percig.

    A zöldségek puhára főzése segíti a mole ízeinek összeolvadását.

    5

    A végén adj hozzá friss koriandert, és hagyd pihenni 5 percig.

    A koriander friss íze tökéletesen illik a mole de olla gazdag szószához.