Mole verde tålalva, zöld chilik és tökmagok díszítik

Mole Verde

A mole verde egy hĂ­res mexikĂłi szĂłsz, amely a hagyomĂĄnyos mole csalĂĄd tagja. A mole zöld vĂĄltozata kĂŒlönbözik a piros vagy fekete mole-oktĂłl, mivel a fƑ összetevƑi a friss zöld chilik Ă©s a koriander, Ă­gy frissebb, könnyedebb Ă­zt ad. A mole verde nemcsak hĂșsokhoz, hanem zöldsĂ©gekhez Ă©s tĂ©sztafĂ©lĂ©khez is kivĂĄlĂł, Ă©s minden mexikĂłi Ă©tkezĂ©snĂ©l tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs. A tökmag Ă©s a citromlĂ© hozzĂĄadĂĄsĂĄval egy kĂŒlönleges, gazdag Ă­zvilĂĄgot Ă©rhetĂŒnk el.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 4 db Zöld chili
⭕ 1 csokor Koriander
⭕ 50 g Tökmag
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 2 ek. Friss citromlĂ©
⭕ 1 tk. FƱszerpaprika
⭕ 1 csipet Só
⭕ 200 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöld chiliket, fokhagymĂĄt Ă©s hagymĂĄt aprĂłra vĂĄgjuk. Egy serpenyƑben olĂ­vaolajon pirĂ­tjuk Ƒket, amĂ­g megpuhulnak Ă©s illatosak lesznek.

    A zöld chiliket leveszed a magjaikrĂłl, hogy a mole ne legyen tĂșl csĂ­pƑs, de ha szereted, akĂĄr több chilit is hozzĂĄadhatsz!

    2

    A koriandert Ă©s a tökmagot is hozzĂĄadjuk, Ă©s a fƱszerekkel egyĂŒtt pirĂ­tjuk mĂ©g 2-3 percig.

    A tökmagok finom pörkölése egyedi, gazdag ízt ad a mole verde-nek.

    3

    A pirĂ­tott zöldsĂ©geket Ă©s fƱszereket egy turmixgĂ©pbe helyezzĂŒk, majd hozzĂĄadjuk a citromlevet Ă©s a vizet. PĂŒrĂ©sĂ­tjĂŒk, amĂ­g sima ĂĄllagĂș nem lesz.

    Ha tĂșl sƱrƱ lenne a szĂłsz, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s vizet, hogy könnyen elkeverhetƑ legyen!

    4

    Az elkĂ©szĂŒlt mole zöldet sĂłval Ă­zesĂ­tjĂŒk, majd egy serpenyƑben, alacsony hƑmĂ©rsĂ©kleten 10 percig fƑzzĂŒk, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A mole verde-t pörkölt hĂșsokkal, sĂŒlt csirke vagy grillezett zöldsĂ©gekkel tĂĄlalhatjuk!