Mongol marha szójaszószban, zöldhagymával tálalva

Mongol marha

A mongol marha egy népszerű ázsiai étel, amelyet gyakran találhatunk éttermek kínálatában. Ez az otthon is könnyen elkészíthető recept tökéletesen ötvözi a szójaszósz sós-édes ízét a gyömbér és fokhagyma fűszerességével. Készítsd el, és varázsolj ázsiai hangulatot az asztalra!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (pl. hátszín)
4 ek. Szójaszósz
2 ek. Cukor
3 db Fokhagymagerezd
1 tk. Gyömbér (reszelt)
2 ek. Kukoricakeményítő
3 ek. Napraforgóolaj
1 db Vöröshagyma
2 szál Zöldhagyma
100 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd vékony csíkokra, majd forgasd meg kukoricakeményítőben, hogy bevonja a húsdarabokat.

    A kukoricakeményítő segít a hús puhán tartásában és a szósz sűrítésében. A húst vágd a rostokra merőlegesen, hogy omlósabb legyen.

    2

    Egy serpenyőben hevíts fel 2 evőkanál olajat, és pirítsd meg a marhahúst 2-3 perc alatt, amíg kívül aranybarna nem lesz. Tedd félre.

    Magas hőfokon pirítsd a húst, hogy gyorsan kérgesedjen, és ne száradjon ki. Ne tegyél túl sok húst a serpenyőbe egyszerre, mert lehűti az olajat.

    3

    Ugyanabban a serpenyőben hevítsd fel a maradék olajat, és dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát és zúzott fokhagymát. Add hozzá a reszelt gyömbért, és pirítsd további fél percig.

    A gyömbért ne pirítsd túl sokáig, mert megéghet és keserű lesz. A fokhagymát és a gyömbért csak a végén add hozzá, hogy megőrizzék az aromájukat.

    4

    Öntsd hozzá a szójaszószt, a cukrot és a vizet, majd keverd össze. Forrald fel, és hagyd a szószt sűrűsödni 3-4 percig.

    A cukor karamellizálódik, és mélyebb ízt ad a szósznak. Használj barna cukrot a még gazdagabb ízért.

    5

    Tedd vissza a marhahúst a serpenyőbe, és alaposan forgasd bele a szószba. Párold alacsony lángon 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szósz bevonja a húst, és a párolás során az ízek tökéletesen összeérnek. Ne párold túl sokáig, mert a hús kiszáradhat.

    6

    Szórd meg az ételt aprított zöldhagymával, és tálald forrón párolt rizzsel vagy pirított tésztával.

    A zöldhagyma frissességet és színt ad az ételnek. A mongol marhát tálalhatod szezámmaggal is megszórva.