A halat és a rákot locsold meg lime levével, sózd, borsozd, és hagyd állni 15 percet pácolódni. Közben szeleteld fel a hagymát, paradicsomot és paprikát vékony csíkokra.
A lime segít a hal fehérítésében és frissítésében – ne hagyd túl sokáig állni, mert a sav megfőzheti.
Egy nagy lábas aljára rétegezd a zöldségeket: hagyma, paprika, paradicsom, majd a pácolt hal és rák. Ismételd, amíg minden alapanyag bekerül.
Ne keverd, csak rétegezd – így a hal szeletek nem törnek össze a főzés során.
Szórd rá a zúzott fokhagymát, chilit, majd öntsd fel a kókusztejjel. Fedd le, és főzd közepes lángon 20-25 percig, amíg a hal átfő, de nem esik szét.
Ne forrald hevesen – a gyöngyöző főzés biztosítja, hogy a tenger gyümölcsei omlósak maradjanak.
Az utolsó 5 percben add hozzá a pálmaolajat, és óvatosan forgasd bele. Ez adja meg az autentikus színt és ízt.
A pálmaolajat ne hevítsd külön – közvetlenül a főzés végén add hozzá, hogy ne veszítse el jellegzetes aromáját.
Tálaláskor szórd meg friss, aprított korianderrel. Melegen kínáld főtt rizzsel vagy farofával (pirított maniókaliszttel).
Tálalás előtt cseppents rá egy kevés lime-ot – kiemeli a pálmaolaj mély ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.