Machboos fƱszeres mårtåssal, csirkecombok és rizs egy tålban, friss korianderrel tålalva

Morog polao sĂŒlt hagymĂĄval

A Machboos egy hagyomĂĄnyos közel-keleti Ă©tel, amely fƱszeres hĂșsokat, pĂ©ldĂĄul csirkĂ©t, Ă©s gazdag rizst kombinĂĄl. Az Ă©tel eredetileg a Perzsa-öböl vidĂ©kĂ©n jelent meg, Ă©s a kĂŒlönfĂ©le vĂĄltozatok az egyes rĂ©giĂłkban az alapanyagok Ă©s a fƱszerek kĂŒlönbsĂ©geit tĂŒkrözik. A Machboos gazdag Ă­zvilĂĄga Ă©s fƱszeres aromĂĄi tökĂ©letesen illenek a csalĂĄdi vacsorĂĄkhoz vagy ĂŒnnepi Ă©tkezĂ©sekhez. A fƱszeres mĂĄrtĂĄsban lĂ©vƑ csirke Ă©s a rizs gazdag, Ă­zes textĂșrĂĄja egy igazi Ă©lvezet minden falatban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 Ăłra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Basmati rizs
⭕ 400 g Csirkecomb filĂ©
⭕ 2 db Hagyma
⭕ 4 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 db Paradicsom
⭕ 100 g Joghurt
⭕ 1 ek. FƱszerkeverĂ©k (Morog polao fƱszerkeverĂ©k)
⭕ 1 tk. KömĂ©ny
⭕ 1 tk. Kurkuma
⭕ 1 ág Cilantro
⭕ 3 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd åt hideg vízben, hogy eltåvolítsd a felesleges kemikåliåkat, majd tedd félre.

    A rizs alapos öblĂ­tĂ©se biztosĂ­tja, hogy a fƑzĂ©s sorĂĄn ne legyen tĂșl ragacsos.

    2

    A csirkecombokat vĂĄgd kisebb darabokra, majd sĂłzd Ă©s borsozd. Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a csirke darabokat, amĂ­g minden oldalĂĄn aranybarna nem lesz.

    A csirke pirĂ­tĂĄsĂĄval szĂ©p kĂ©rget kapsz, ami megƑrzi a hĂșs szaftossĂĄgĂĄt.

    3

    A hagymĂĄkat hĂĄmozd meg Ă©s szeleteld vĂ©kony karikĂĄkra. A fokhagymĂĄt zĂșzd össze.

    A hagymĂĄkat Ă©s fokhagymĂĄt aprĂłbb darabokra vĂĄgva gyorsabban sĂŒlnek Ă©s intenzĂ­vebb Ă­zt adnak.

    4

    A hagymĂĄkat pirĂ­tsd meg az olajban, amĂ­g ĂŒvegesek nem lesznek, majd add hozzĂĄ a fokhagymĂĄt Ă©s a fƱszerkeverĂ©ket.

    A fƱszerek hozzĂĄadĂĄsa elƑtt gyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a hagyma elĂ©g pirult, mert ez adja a legfinomabb alapĂ­zt.

    5

    Add hozzĂĄ a paradicsomot Ă©s keverd össze. FƑzd mĂ©g 5 percig, amĂ­g a paradicsom levet ereszt.

    A paradicsom segĂ­t, hogy a fƱszeres alap egy szaftosabb textĂșrĂĄt kapjon.

    6

    Most add hozzĂĄ a joghurtot, majd keverd jĂłl össze. Öntsd hozzĂĄ a rizst, Ă©s öntsd fel annyi vĂ­zzel, hogy ellepje a rizst. FƑzd közepes lĂĄngon, amĂ­g a rizs megpuhul Ă©s az Ă­zek összeĂ©rnek, kb. 15-20 percig.

    A joghurt ad egy krĂ©mes textĂșrĂĄt a polao-nak, Ă­gy a rizs egy kis savanykĂĄs Ă­zt kap.

    7

    Amikor elkĂ©szĂŒlt, tĂĄlald frissen aprĂ­tott korianderrel Ă©s egy kis sĂŒlt hagymĂĄval a tetejĂ©n.

    A koriander friss Ă­ze kiemeli a polao fƱszeres gazdagsĂĄgĂĄt, a sĂŒlt hagyma pedig extra ropogĂłssĂĄgot ad.