Machboos fűszeres mártással, csirkecombok és rizs egy tálban, friss korianderrel tálalva

Morog polao sült hagymával

A Machboos egy hagyományos közel-keleti étel, amely fűszeres húsokat, például csirkét, és gazdag rizst kombinál. Az étel eredetileg a Perzsa-öböl vidékén jelent meg, és a különféle változatok az egyes régiókban az alapanyagok és a fűszerek különbségeit tükrözik. A Machboos gazdag ízvilága és fűszeres aromái tökéletesen illenek a családi vacsorákhoz vagy ünnepi étkezésekhez. A fűszeres mártásban lévő csirke és a rizs gazdag, ízes textúrája egy igazi élvezet minden falatban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Basmati rizs
400 g Csirkecomb filé
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
100 g Joghurt
1 ek. Fűszerkeverék (Morog polao fűszerkeverék)
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 ág Cilantro
3 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd át hideg vízben, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd tedd félre.

    A rizs alapos öblítése biztosítja, hogy a főzés során ne legyen túl ragacsos.

    2

    A csirkecombokat vágd kisebb darabokra, majd sózd és borsozd. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a csirke darabokat, amíg minden oldalán aranybarna nem lesz.

    A csirke pirításával szép kérget kapsz, ami megőrzi a hús szaftosságát.

    3

    A hagymákat hámozd meg és szeleteld vékony karikákra. A fokhagymát zúzd össze.

    A hagymákat és fokhagymát apróbb darabokra vágva gyorsabban sülnek és intenzívebb ízt adnak.

    4

    A hagymákat pirítsd meg az olajban, amíg üvegesek nem lesznek, majd add hozzá a fokhagymát és a fűszerkeveréket.

    A fűszerek hozzáadása előtt győződj meg róla, hogy a hagyma elég pirult, mert ez adja a legfinomabb alapízt.

    5

    Add hozzá a paradicsomot és keverd össze. Főzd még 5 percig, amíg a paradicsom levet ereszt.

    A paradicsom segít, hogy a fűszeres alap egy szaftosabb textúrát kapjon.

    6

    Most add hozzá a joghurtot, majd keverd jól össze. Öntsd hozzá a rizst, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje a rizst. Főzd közepes lángon, amíg a rizs megpuhul és az ízek összeérnek, kb. 15-20 percig.

    A joghurt ad egy krémes textúrát a polao-nak, így a rizs egy kis savanykás ízt kap.

    7

    Amikor elkészült, tálald frissen aprított korianderrel és egy kis sült hagymával a tetején.

    A koriander friss íze kiemeli a polao fűszeres gazdagságát, a sült hagyma pedig extra ropogósságot ad.