Narancsos csokitorta elegáns tálalásban

Narancsos csokitorta

A narancsos csokitorta egy klasszikus édesség, amely a gazdag csokoládé és a frissítő narancs tökéletes kombinációjával varázsolja el az ízlelőbimbókat. Ez a torta ideális választás ünnepi alkalmakra vagy különleges eseményekre. A puha csokoládés piskóta és a krémes csokoládékrém narancsos ízvilággal kiegészítve felejthetetlen desszertet eredményez, amely garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 1 óra 15 perc
4500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 10
200 g Liszt
30 g Kakaópor
150 g Cukor
150 g Vaj
4 db Tojás
1 db Narancs héja
100 ml Narancslé
200 g Étcsokoládé
200 ml Tejszín
1 cs. Sütőpor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy tortaformát sütőpapírral kibélelve.

    A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és megkönnyíti a kivételt.

    2

    Keverd habosra a vajat és a cukrot, majd egyenként add hozzá a tojásokat.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, így könnyebben keveredik. A tojásokat egyenként add hozzá, hogy a tészta szép sima legyen.

    3

    Egy másik tálban keverd össze a lisztet, kakaóport és sütőport. Fokozatosan adagold a nedves hozzávalókhoz, majd add hozzá a reszelt narancshéjat és a narancslét.

    A száraz hozzávalókat érdemes átszitálni, hogy ne legyenek csomók a tésztában. A narancshéjjal óvatosan, csak a színes részét reszeld le, mert a fehér része keserű lehet.

    4

    Öntsd a tésztát a tortaformába, és süsd 30-35 percig. Hagyd kihűlni, mielőtt kivennéd a formából.

    Tűpróbával ellenőrizd, hogy a torta átsült-e. Ha a tűre ragad a tészta, akkor még süsd tovább. A kihűlés fontos, mert melegen könnyen törik a torta.

    5

    A csokoládékrémhez olvaszd fel az étcsokoládét gőz fölött, majd keverd össze a tejszínnel, amíg sima krémet nem kapsz.

    A gőz fölötti olvasztás biztosítja, hogy a csokoládé ne égjen le. A tejszín legyen legalább 30%-os zsírtartalmú, hogy a krém szép selymes legyen.

    6

    A kihűlt tortát vágd ketté, töltsd meg a csokoládékrém felével, majd a tetejét és az oldalát is vond be a maradékkal.

    A tortát éles, recés késsel a legkönnyebb kettévágni. Ha a krém túl lágy, tedd be pár percre a hűtőbe, hogy kicsit megszilárduljon.

    7

    Díszítsd a tortát narancshéjjal vagy narancskarikákkal. Hűtsd le legalább 2 órára, hogy az ízek összeérjenek.

    A narancshéjat vékony csíkokra vágva kandírozhatod is, hogy még különlegesebb legyen a díszítés. A hűtés elengedhetetlen, hogy a krém megszilárduljon és az ízek összeérjenek.