Készítsd el a narancsos-mákos tölteléket: reszeld le a narancs héját, és keverd össze a mákkal, majd tedd félre.
A narancshéjat óvatosan reszeld, hogy a fehér része ne kerüljön bele, mert az keserű lehet.
A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.
A szitálás elengedhetetlen a sima felületű macaronokhoz. A csomók rontják a végeredményt.
Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.
A tojásfehérje habját akkor a legkönnyebb felverni, ha szobahőmérsékletű. Egy csipet só is segíthet a hab stabilizálásában.
Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.
A túlkeverés a macaronok legnagyobb ellensége. A cél, hogy a tészta épphogy összeálljon, és lassan folyjon le a spatuláról.
Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat tudj nyomni.
Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.
A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a 'lábak' kialakulásához a sütés során.
Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.
A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő, ezért érdemes kísérletezni. A macaronok akkor jók, ha a 'lábaik' kialakultak, és könnyen leválnak a sütőpapírról.
A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.
A fehér csokoládét óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjen. Használj vízfürdőt vagy mikrót, és keverd gyakran.
Miután a narancshéjat és mákot jól összekeverted, add hozzá a fehér csokoládés krémhez, és keverd jól össze.
A tölteléket ízlés szerint variálhatod. Használhatsz például narancsolajat vagy narancslikőrt is.
Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.
A hűtés segít abban, hogy a töltelék könnyebben kezelhető legyen a macaronok megtöltésekor.
Amikor a macaronok kihűltek, a krémes narancsos-mákos tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.
A tölteléket egyenletesen oszlasd el a macaronokon, hogy mindegyik egyformán finom legyen.
Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
A pihentetés nagyon fontos, mert az ízek így tudnak igazán összeérni, és a macaronok is puhábbak lesznek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.