Narancsos-mákos macaron

Narancsos-mákos macaron

A narancsos-mákos macaron egy francia macaron tésztát ötvözi a friss narancs ízével, amit a mák diós, ropogós textúrája egészít ki. A fehér csokoládéval készült töltelék gazdag és krémes, a narancs pedig frissítő citrusos jegyeket ad. Tökéletes választás az őszi és téli ünnepi alkalmakra.

Előkészület 40 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 55 perc
750 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
150 g Mandulaliszt
150 g Porcukor
100 g Tojásfehérje
50 g Kristálycukor
1 db Narancs héja
2 ek. Mákszemek
100 ml Tejszín
100 g Fehér csokoládé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd el a narancsos-mákos tölteléket: reszeld le a narancs héját, és keverd össze a mákkal, majd tedd félre.

    A narancshéjat óvatosan reszeld, hogy a fehér része ne kerüljön bele, mert az keserű lehet.

    2

    A mandulalisztet és a porcukrot szitáld át egy tálba, hogy ne maradjanak csomók.

    A szitálás elengedhetetlen a sima felületű macaronokhoz. A csomók rontják a végeredményt.

    3

    Verj kemény habot a tojásfehérjéből, majd fokozatosan add hozzá a kristálycukrot. A habnak szilárdnak kell lennie, és a csúcsoknak meg kell maradniuk.

    A tojásfehérje habját akkor a legkönnyebb felverni, ha szobahőmérsékletű. Egy csipet só is segíthet a hab stabilizálásában.

    4

    Óvatosan keverd bele a mandulalisztet és a porcukrot a tojásfehérjébe. Az elegyet ne keverd túl, hogy megőrizze a habosságát.

    A túlkeverés a macaronok legnagyobb ellensége. A cél, hogy a tészta épphogy összeálljon, és lassan folyjon le a spatuláról.

    5

    Habzsákba töltsd a tésztát, majd formázz kis korongokat egy sütőpapírral bélelt tepsire.

    Használj egy sablont a sütőpapír alatt, hogy egyforma méretű korongokat tudj nyomni.

    6

    Hagyd a tésztát pihenni 30 percig, hogy megszilárduljon a teteje, mielőtt a sütőbe teszed.

    A pihentetés alatt a macaronok tetején egy vékony hártya képződik, ami elengedhetetlen a 'lábak' kialakulásához a sütés során.

    7

    Közben előmelegítjük a sütőt 150°C-ra. Süsd a macaront 12-15 percig, majd hagyd teljesen kihűlni.

    A sütési idő és hőmérséklet sütőfüggő, ezért érdemes kísérletezni. A macaronok akkor jók, ha a 'lábaik' kialakultak, és könnyen leválnak a sütőpapírról.

    8

    A fehér csokoládét olvaszd fel, majd keverd bele a tejszínt, hogy sima és krémes állagot kapj.

    A fehér csokoládét óvatosan olvaszd fel, nehogy megégjen. Használj vízfürdőt vagy mikrót, és keverd gyakran.

    9

    Miután a narancshéjat és mákot jól összekeverted, add hozzá a fehér csokoládés krémhez, és keverd jól össze.

    A tölteléket ízlés szerint variálhatod. Használhatsz például narancsolajat vagy narancslikőrt is.

    10

    Miután a töltelék egyenletes, tedd a hűtőbe 10-15 percre, hogy kissé megszilárduljon.

    A hűtés segít abban, hogy a töltelék könnyebben kezelhető legyen a macaronok megtöltésekor.

    11

    Amikor a macaronok kihűltek, a krémes narancsos-mákos tölteléket kanalazd az egyik felükre, majd helyezd rá a másik felét.

    A tölteléket egyenletesen oszlasd el a macaronokon, hogy mindegyik egyformán finom legyen.

    12

    Hagyd a kész macaronokat hűtőben pihenni legalább 1-2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.

    A pihentetés nagyon fontos, mert az ízek így tudnak igazán összeérni, és a macaronok is puhábbak lesznek.