Egy közepes méretű serpenyőben olvaszd meg a vajat alacsony lángon, majd add hozzá a barna cukrot, és keverd, amíg feloldódik.
Alacsony lángon olvaszd a vajat, hogy ne égjen meg.
Öntsd hozzá a vörösbort és a narancslevet, majd reszeld bele a narancshéjat. Keverd jól össze.
Használj jó minőségű vörösbort a mártáshoz, mert az íze érezhető lesz.
Add hozzá a friss rozmaringot, a sót és a borsot. Lassú tűzön főzd a mártást 10-12 percig, amíg kissé besűrűsödik.
A rozmaringot egészben add a mártáshoz, és főzés után távolítsd el.
Távolítsd el a rozmaringágat, és kóstold meg. Ha szükséges, állítsd be az ízesítést.
Kóstold meg a mártást, és ha szükséges, adj hozzá még sót, borsot, vagy egy kevés narancslevet.
Tálald a mártást forrón steak, grillezett kacsamell vagy más vörös húsok mellé.
A mártást tálalás előtt melegen tartsd.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.