Narancsos vörösbor mårtås egy tålban, friss rozmaringgal és narancshéjjal díszítve.

Narancsos Vörösbor Mårtås

A narancsos vörösbor mĂĄrtĂĄs az ĂŒnnepi fogĂĄsok tökĂ©letes kĂ­sĂ©rƑje, amely a vörösbor mĂ©ly Ă­zĂ©t a narancs frissessĂ©gĂ©vel Ă©s Ă©dessĂ©gĂ©vel ötvözi. A rozmaring enyhe fƱszeressĂ©ge kĂŒlönleges dimenziĂłt ad ennek az elegĂĄns mĂĄrtĂĄsnak, amelyet könnyedĂ©n elkĂ©szĂ­thetsz, mĂ©gis garantĂĄltan lenyƱgözi vendĂ©geidet. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs steakhez, kacsamellhez vagy mĂĄs kĂŒlönleges vörös hĂșsok mellĂ©.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
110 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 150 ml Vörösbor
⭕ 100 ml Friss narancslĂ©
⭕ 30 g Vaj
⭕ 1 ek. Barna cukor
⭕ 1 tk. Friss narancshĂ©j
⭕ 1 ág Friss rozmaring
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Fekete bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy közepes mĂ©retƱ serpenyƑben olvaszd meg a vajat alacsony lĂĄngon, majd add hozzĂĄ a barna cukrot, Ă©s keverd, amĂ­g feloldĂłdik.

    Alacsony långon olvaszd a vajat, hogy ne égjen meg.

    2

    Öntsd hozzĂĄ a vörösbort Ă©s a narancslevet, majd reszeld bele a narancshĂ©jat. Keverd jĂłl össze.

    HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ vörösbort a mĂĄrtĂĄshoz, mert az Ă­ze Ă©rezhetƑ lesz.

    3

    Add hozzĂĄ a friss rozmaringot, a sĂłt Ă©s a borsot. LassĂș tƱzön fƑzd a mĂĄrtĂĄst 10-12 percig, amĂ­g kissĂ© besƱrƱsödik.

    A rozmaringot egĂ©szben add a mĂĄrtĂĄshoz, Ă©s fƑzĂ©s utĂĄn tĂĄvolĂ­tsd el.

    4

    TĂĄvolĂ­tsd el a rozmaringĂĄgat, Ă©s kĂłstold meg. Ha szĂŒksĂ©ges, ĂĄllĂ­tsd be az Ă­zesĂ­tĂ©st.

    KĂłstold meg a mĂĄrtĂĄst, Ă©s ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ mĂ©g sĂłt, borsot, vagy egy kevĂ©s narancslevet.

    5

    TĂĄlald a mĂĄrtĂĄst forrĂłn steak, grillezett kacsamell vagy mĂĄs vörös hĂșsok mellĂ©.

    A mártást tálalás elƑtt melegen tartsd.