Negi-miso zöldhagyma és miso töltelékƱ Oyakodon tålalva, friss tojåssal

Negi-miso zöldhagyma és miso töltelékƱ Oyakodon

Az Oyakodon a japĂĄn konyha egyik tradicionĂĄlis Ă©telĂ©nek szĂĄmĂ­t, melynek a neve szĂł szerint \"szĂŒlƑ Ă©s gyermek\" - a csirke Ă©s a tojĂĄs kombinĂĄciĂłjĂĄt jelkĂ©pezi. Az Oyakodon az 1600-as Ă©vek vĂ©ge Ăłta rĂ©sze a japĂĄn Ă©tkezĂ©si kultĂșrĂĄnak, Ă©s mĂĄra vilĂĄgszerte elterjedt. A zöldhagyma Ă©s miso hozzĂĄadĂĄsĂĄval egy modern, gazdag Ă­zvilĂĄgĂș verziĂłt kĂ©szĂ­thetsz, amely a hagyomĂĄnyos japĂĄn Ă©telt egy kĂŒlönleges csavarral kĂ­nĂĄlja. Ez a vĂĄltozat tökĂ©letes egy gyors ebĂ©dhez vagy vacsorĂĄhoz, amikor valami egyszerƱ, de Ă­nycsiklandĂł Ă©telre vĂĄgysz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g KĂ©sz rizs
⭕ 400 g Csirkecomb filĂ©
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 2 ek. Miso paszta
⭕ 4 db Tojás
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.25 tk. Bors
⭕ 1 ek. FƑzƑolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombokat tisztĂ­tsd meg, vĂĄgd kisebb kockĂĄkra. Egy serpenyƑben melegĂ­tsd fel az olajat, Ă©s pirĂ­tsd meg benne a csirke darabokat, amĂ­g szĂ©p aranybarna szĂ­nt nem kapnak.

    A csirkehĂșst ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑben, mert akkor nem sĂŒlnek egyenletesen.

    2

    Amikor a csirke elkĂ©szĂŒlt, add hozzĂĄ a miso pasztĂĄt, sĂłt Ă©s borsot, Ă©s alaposan keverd össze. PĂĄr percig pĂĄrold, hogy a miso Ă­zek jĂłl bejĂĄrjĂĄk a hĂșst.

    Ha sƱrƱbb ételt szeretnél, adj hozzå egy kevés vizet vagy alaplevet, hogy jobban összeforrjon az íz.

    3

    A zöldhagymĂĄt karikĂĄzd fel Ă©s tedd a csirkĂ©re, majd az egĂ©szet fedƑ alatt 5-7 percig pĂĄrold, hogy a hagyma megpuhuljon Ă©s ĂĄtvegye a miso Ă­zĂ©t.

    A zöldhagyma frissessĂ©ge Ă©s Ă­ze sokat dob a fogĂĄson, prĂłbĂĄld meg ne tĂșlsĂĄgosan megpuhĂ­tani.

    4

    Közben kĂ©szĂ­ts egy kis tĂĄlban egy-egy tojĂĄst minden adagra. Üsd rĂĄ a tojĂĄsokat a csirkĂ©s, zöldhagymĂĄs keverĂ©kre, Ă©s fƑzd addig, amĂ­g a tojĂĄsfehĂ©rje megszilĂĄrdul, de a sĂĄrgĂĄja mĂ©g folyĂłs marad.

    Ha szeretnĂ©d, hogy a tojĂĄs teljesen ĂĄtsĂŒljön, kicsit hosszabb ideig pĂĄrold, de figyelj, hogy ne kemĂ©nyedjen meg tĂșlsĂĄgosan.

    5

    Amikor a tojĂĄs elkĂ©szĂŒlt, szedd le a tƱzrƑl, Ă©s tĂĄlald a frissen fƑtt rizs tetejĂ©n.

    A rizs ne legyen tĂșl nedves, inkĂĄbb szĂĄrazabb legyen, hogy jĂłl felvegye az Ă­zeket.