Nihari csirkével, friss korianderrel tálalva

Nihari csirkével

A Nihari egy hagyományos pakisztáni étel, amely mély ízvilágáról és gazdag fűszerkeverékéről híres. Az ételt általában lassú főzéssel készítik, hogy a hús teljesen megpuhuljon, és az ízek teljesen összeérjenek. Eredetileg a teheráni piacokon árulták, de ma már számos változata létezik a dél-ázsiai konyhában. A csirke vagy bárányhús változatok az egyik legnépszerűbbek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkehús (darabolt)
2 db Hagyma
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Nihari fűszerkeverék
2 ek. Sütőolaj
2 db Paradicsom
1 ek. Tamarind paszta
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Víz
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst tisztítsd meg és darabold fel. A hagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért reszeld le.

    A csirkehús megfelelő darabolása segít abban, hogy a hús gyorsan átvegye a fűszereket és egyenletesen megfőjön.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz.

    A hagyma és fokhagyma megfelelő pirítása alapvető az ízek kialakításában. Ha túl gyorsan pirulnak, csökkentsd a hőt.

    3

    Add hozzá a reszelt gyömbért, majd pirítsd tovább egy percig.

    A gyömbér segít fokozni az étel aromáját, és friss ízt ad a levesnek.

    4

    A fűszerkeveréket is add hozzá, és pirítsd egy-két percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.

    A Nihari fűszerkeverék elengedhetetlen a hagyományos ízhez, de ha nincs kéznél, készítheted házilag is különböző fűszerek keverésével.

    5

    Add hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalán, amíg enyhén meg nem barna.

    A hús pirítása segít a fűszerek jobban ráragadni, és fokozza az ízeket.

    6

    Tedd bele a felaprított paradicsomokat és a tamarind pasztát, keverd össze, és főzd egy-két percig.

    A paradicsom hozzáadásával enyhén savanykás ízt adsz az ételnek, míg a tamarind mélyíti az ízvilágot.

    7

    Öntsd hozzá a vizet, sózd, borsozd, és hagyd lassan főni 30-40 percig, amíg a hús megpuhul és az ízek jól összeérnek.

    Ha a hús még kemény, adj hozzá még egy kis vizet és főzd tovább, amíg teljesen megpuhul.

    8

    Miután a hús megpuhult, szórd meg friss korianderrel, és tálald rizzsel vagy naan kenyérrel.

    A friss koriander nemcsak színt ad az ételnek, hanem friss ízt is kölcsönöz.