Oi Sobagi, töltött uborka kimchi friss és fűszeres koreai étel

Oi Sobagi (Töltött Uborka Kimchi)

A koreai oi sobagi, más néven töltött uborka kimchi, egy friss és fűszeres étel, amely könnyedén elkészíthető, és rendkívül ínycsiklandó. Az uborka frissessége és a fűszeres paszta tökéletes kombinációt alkot, míg a fermentáció mélyebb ízeket eredményez. Az oi sobagi nemcsak köretként, hanem frissítő ételként is fogyasztható, különösen a nyári hónapokban. Az étel gazdag probiotikumokban és tápanyagokban, amelyek jótékony hatással vannak az emésztésre.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 2 perc
Teljes 2 perc
40 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Cucumber
80 g Coarse sea salt
5 clove Garlic
2 cm Ginger
3 ek. Korean red pepper flakes (gochugaru)
2 ek. Fish sauce
1 tk. Sugar
4 db Spring onions
1 db Carrot

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Cut the cucumbers in half lengthwise and use a spoon to scoop out the seeds. Sprinkle with coarse sea salt and let them sit for about 1-2 hours to release water.

    Ensure the cucumbers are evenly salted to prevent uneven fermentation.

    2

    Rinse the cucumbers under cold water to remove excess salt, then drain them well.

    Make sure all the salt is washed off to avoid an overly salty kimchi.

    3

    Grate the ginger and garlic, and mix them with Korean red pepper flakes (gochugaru), fish sauce, and sugar to form a thick paste.

    Adjust the amount of gochugaru depending on your spice preference.

    4

    Julienne the carrot and chop the spring onions into small pieces.

    Make sure the carrots and spring onions are cut evenly for consistent texture in the kimchi.

    5

    Stuff the cucumbers with the ginger-garlic paste, then add the julienned carrots and chopped spring onions.

    Press the filling tightly into the cucumbers to ensure they are well packed.

    6

    Once all cucumbers are stuffed, place them in a clean jar and press down firmly to remove air bubbles.

    Leave some space at the top of the jar for the kimchi to expand during fermentation.

    7

    Cover the jar loosely and let the kimchi ferment at room temperature for 1-2 days.

    The kimchi will continue to ferment slowly in the fridge.

    8

    Once fermented, store the oi sobagi in the refrigerator to slow down the fermentation process.

    Oi sobagi is best enjoyed chilled and can be served as a side dish or a snack.