Az uborkákat alaposan mosd meg, majd vágd félbe hosszában, és egy kanál segítségével távolítsd el a magokat.
Ügyelj arra, hogy az uborka magjai teljesen eltávolításra kerüljenek, így a töltelék könnyebben belefér.
A töltelékhez aprítsd fel a fokhagymát és a gyömbért, majd egy tálban keverd össze a koreai chili port, a halpasztát, a cukrot és a sót.
A fűszeres halpaszta erőteljes ízt ad a kimchihez, ezért ha enyhébb ízt szeretnél, csökkentheted az adagját.
Add hozzá a vízet, hogy könnyen keverhető pasztát kapj. Miután jól összekeverted, szórd bele az apróra vágott zöldhagymát.
A víz segít, hogy a paszta elég híg legyen, és könnyedén bejusson az uborka belsejébe.
Az uborkákat töltsd meg a fűszeres keverékkel, majd óvatosan tedd őket egy tiszta üvegedénybe.
Ne túlzsúfold a csíkokat, hogy a keverék egyenletesen oszoljon el, és minden falat tele legyen ízekkel.
A kimchit hagyd erjedni szobahőmérsékleten 1-2 napig, majd tárold hűtőben, hogy megálljon a fermentálás folyamata.
A fermentálás során az ízek erőteljesebbé válnak, így kóstold meg, hogy mikor éred el a kívánt savanyúságot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.