Oi sobagi, töltött uborka kimchi tálalva

Oi sobagi - töltött uborka kimchi

Az Oi Sobagi egy hagyományos koreai étel, amely friss uborkát tölt meg fűszeres keverékkel, majd erjesztéssel alakul át egy savanykás, ínycsiklandó étellé. Az uborka a koreai konyhában gyakran szerepel, és különleges textúrája és friss íze tökéletesen illik a kimchihez. A recept alapjául szolgáló sárga chili és fűszeres halpaszta egyedülálló ízt ad az ételnek, és a fermentálás folyamata tovább fokozza az ízek mélységét. Az Oi Sobagi a koreai étkezések elmaradhatatlan része, és remek választás vegetáriánusoknak is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés N/A
Teljes 2 óra
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Friss uborka
5 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger (gyömbér)
3 ek. Koreai chili por (gochugaru)
2 ek. Fűszeres halpaszta (jeotgal)
1 ek. Cukor
1 tk.
200 ml Víz
2 szál Zöldhagymák
2 ek. Koreai sütőszósz (gochujang)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Az uborkákat alaposan mosd meg, majd vágd félbe hosszában, és egy kanál segítségével távolítsd el a magokat.

    Ügyelj arra, hogy az uborka magjai teljesen eltávolításra kerüljenek, így a töltelék könnyebben belefér.

    2

    A töltelékhez aprítsd fel a fokhagymát és a gyömbért, majd egy tálban keverd össze a koreai chili port, a halpasztát, a cukrot és a sót.

    A fűszeres halpaszta erőteljes ízt ad a kimchihez, ezért ha enyhébb ízt szeretnél, csökkentheted az adagját.

    3

    Add hozzá a vízet, hogy könnyen keverhető pasztát kapj. Miután jól összekeverted, szórd bele az apróra vágott zöldhagymát.

    A víz segít, hogy a paszta elég híg legyen, és könnyedén bejusson az uborka belsejébe.

    4

    Az uborkákat töltsd meg a fűszeres keverékkel, majd óvatosan tedd őket egy tiszta üvegedénybe.

    Ne túlzsúfold a csíkokat, hogy a keverék egyenletesen oszoljon el, és minden falat tele legyen ízekkel.

    5

    A kimchit hagyd erjedni szobahőmérsékleten 1-2 napig, majd tárold hűtőben, hogy megálljon a fermentálás folyamata.

    A fermentálás során az ízek erőteljesebbé válnak, így kóstold meg, hogy mikor éred el a kívánt savanyúságot.